c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Prejeli smo: Narava rabi našo ljubezen


Svetovna organizacija za varstvo narave je sprožila regionalno kampanjo »Love It or
Lose It«, s katero poziva vse, da imajo radi naravo, saj jo bomo sicer izgubili.


 
LJUBLJANA – Na dan zaljubljenih je Svetovna organizacija za varstvo narave (WWF) sprožila regionalno kampanjo »Love It or Lose It« (Imej rad/a ali izgubi) https://www.wwfadria.org/sl/love/, s katero je leto 2022 razglasila kot ključno leto, da s svojimi dejanji pokažemo ljubezen do narave, od katere je odvisno celotno človeštvo.
WWF v skladu s svojim poslanstvom varovanja divjih živali in gradnje prihodnosti, v kateri ljudje živijo v sožitju z naravo, skozi to kampanjo predstavlja območja naše regije, brez katerih bi bila naša regija povsem drugačna: Jadransko morje, nedotaknjeni gozdovi, čiste reke, zavarovana območja, ki zagotavljajo stabilno podnebje in dinarski kras. Veliko teh območij bo izginilo, če bomo nadaljevali s škodljivimi aktivnostmi – od nenadzorovanega krčenja gozdov, regulacije rek in prekomernega ribolova do onesnaženja zraka.
»Naša narava še nikoli ni bila pod večjim pritiskom, saj smo izgubili že veliko vrst in habitatov. Čas je, da pokažemo ljubezen in spoštovanje do narave,« poudarja Nevenka Lukić Rojšek, predstavnica WWF Adria v Sloveniji. »Brez narave nas enostavno ni. Ko nam nekaj veliko pomeni, želimo to tudi zaščititi. Spoštujemo in cenimo tisto od česar smo odvisni. Z izkazovanjem naklonjenosti do narave pomagamo zagotoviti njen obstoj, saj jo potrebujemo za preživetje vseh nas.«
WWF bo skozi kampanjo tekom celega leta predstavljal specifične kraje v naši regiji, brez katerih le-ta ne bi bila tako posebna. Od kraških posebnosti, kot so Škocjanske jame, Postojnska jama, Prokletije, Grabovača, Vjetrenica, sladkovodnih ekosistemov, kot so Krka, Soča, Skadarsko jezero in Evropska Amazonka, ki jo je UNESCO lani razglasil za 5-državno biosferno območje, do veličastnih gozdnih območij narodnih parkov, kot so Triglavski narodni park, Sutjeska in Tara, ter čudovitih morskih parkov, kot sta Lastovo ali Telašćica.
WWF v kampanji, objavljeni na https://www.wwfadria.org/sl/love/, uporablja novo različico pesmi Elvisa Presleyja “Love Me Tender” https://www.youtube.com/watch?v=gAP_DKeUJ3Q, ki jo izvaja ameriški kantavtor K.S. Rhoads. Poleg obeh videov bo kampanjo spremljala vrsta objav na družbenih omrežjih, s katerimi bo WWF ozaveščal o potrebi po zaščiti naše edinstvene narave. Kampanja prikazuje odnos, ki ga imamo do narave in kaj lahko izgubimo, če je ne bomo imeli dovolj radi, da bi jo ohranili. Pokukajte (https://youtu.be/kyF06qHTzB4) v naravo, ki je ne smemo izgubiti!
–       KONEC
Za dodatne informacije:
Nevenka Lukić Rojšek, Predstavnica WWF Adria v Sloveniji, 00386(0)51339899, nrojsek@wwfadria.org
 
O WWF:
WWF je ena največjih in najbolj uglednih neodvisnih organizacij za zaščito narave s skoraj petimi milijoni podpornikov in globalno mrežo, ki deluje v več kot sto državah. Misija WWF je ustaviti propadanje Zemljinega naravnega okolja in zgraditi prihodnost, v kateri ljudje živijo v sožitju z naravo, pri čemer ohranjajo svetovno biotsko raznolikost in zagotavljajo trajnostno rabo obnovljivih naravnih virov s spodbujanjem zmanjševanja onesnaževanja in potratne potrošnje. Za več informacij: https://www.wwfadria.org/sl/.

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!!!

Spletna platforma za okoljsko pravo EU

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

Podprite nas – doniraj AAG- 1% dohodnine

Postanite partner AAG

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST
%d bloggers like this: