c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

V jedrski elektrarni Zaporožje pogasili požar in preprečili ekološko jedrsko katastrofo


Ukrajinske oblasti so sporočile, da so poslale gasilce v jedrsko elektrarno Zaporožje in tako preprečile ekološko katastrofo. V JE je po ruskem obstreljevanju izbruhnil požar, češ da je jedrska varnost elektrarne zdaj zagotovljena.

  • Po ruskem obstreljevanju je v osrednji Ukrajini izbruhnil požar v jedrski elektrarni Zaporožje, največji v Evropi.
  • Po posredovanju gasilcev so ukrajinske oblasti sporočile, da je jedrska varnost elektrarne zdaj zagotovljena.
  • Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obtožuje Moskvo, da izvaja “jedrski teror” in da želi “ponoviti” černobilsko katastrofo.
  • Britanski premier Boris Johnson pravi, da bi dejanja Vladimirja Putina lahko ogrozila varnost “cele Evrope”

Posnetek napada na jedrsko elektrarno

Predsedniški svetovalec Mihailo Podolk je na svojem Twitterju objavil posnetek napada na jedrsko elektrarno.

Jedrska elektrarna Zaporožje je varna, Rusija je jedrski terorist, pravi Zelensky

Ukrajinske oblasti so sporočile, da so poslale gasilce v jedrsko elektrarno Zaporožje, kjer je po ruskem obstreljevanju izbruhnil požar, češ da je jedrska varnost elektrarne zdaj zagotovljena.

»Direktor elektrarne je dejal, da je jedrska varnost zdaj zagotovljena. Uprava navaja, da je požar izbruhnil v stavbi za strokovno usposabljanje in v laboratoriju,« je na Facebooku sporočil Oleksandr Staruh, vodja vojaške uprave regije Zaporožje.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v petek obtožil Moskvo, da izvaja “jedrski teror” in da želi “ponoviti” černobilsko katastrofo po obstreljevanju jedrske elektrarne v osrednji Ukrajini med rusko invazijo.

»Svet bomo opozorili, da nobena država razen Rusije ni nikoli streljala na jedrske elektrarne. To je prvič v naši zgodovini, prvič v zgodovini človeštva. Ta teroristična država zdaj izvaja jedrski teror, “je dejal v videu, ki ga je objavil urad ukrajinskega predsednika.

Ukrajinski jedrski regulator ni zaznal “nikakršne spremembe” v ravni radioaktivnosti v elektrarni Zaporožja, kjer je po ruskem obstreljevanju izbruhnil požar, je sporočila Mednarodna agencija za atomsko energijo (IAEA).

VIR: Al Jazeera

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!!!

Spletna platforma za okoljsko pravo EU

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

Podprite nas – doniraj AAG- 1% dohodnine

Postanite partner AAG

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: