c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Združenje krajanov Sp. Kašelj – Podgrad – Zalog zahteva od MO Ljubljana ureditev kanalizacije


Civilna iniciativa, organizirana kot Združenje krajanov Sp. Kašelj – Podgrad – Zalog – pridruženi člani AAG, se je vse od leta 2009 nadejala, da se bo končno rešil problem kanalizacije v Sp. Kašlju, ko je bil v Uradnem listu Republike Slovenije št. 101/2009 objavljen Odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za zadrževalni kanal Fužine–Zalog z zadrževalnim bazenom pred centralno čistilno napravo v Zalogu, katerega je sprejel na podlagi 61. in 98. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07 in 70/08 – ZVO-1B) in 27. člena Statuta Mestne občine Ljubljana (Uradni list RS, št. 66/07 – uradno prečiščeno besedilo) Mestni svet Mestne občine Ljubljana na 33. seji dne 23. 11. 2009.

Krajani ulice Kriva pot so ves čas verjeli, da niso zaman plačali davkov in prispevkov, ko je občina priklopila njihove hiše na glavni kanal A0. Vse od takrat so in še vedno, pa več kot očitno tudi v prihodnje, vonjajo smrad, ki prihaja v njihove domove iz omenjenega kanala. Prav tako v omenjenem štiri metrskem pasu ne smejo graditi, ker je ta predviden za kanal oziroma kanalizacijsko omrežje, na katerega bodo priklopili njihove hiše. Gre za približno 20 hiš, kar pomeni 30 družin, približno 90 ljudi.

V teh mesecih, ko krajani Sp. Kašlja dobivajo obvestila, kako bo potekala kanalizacija, so ti krajani Krive poti ostali pred zaprtimi vrati, brez odgovorov. Ne dobijo jih pri vaših službah, češ, da ni v načrtu izgradnja vzporednega kanala, prav tako trdijo v Javnem podjetju Voka – Snaga. Obljube so bile dane, sprejet je bil odlok, ki še vedno velja. Ironično pa je, da ste pod njem vi podpisani; veljati pa je začel naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije (št. 351-919/2005-52; Ljubljana, dne 23. novembra 2009). Vaše službe in vaša podjetja pa o tem ne vedo nič. Zanimivo.

Vprašanje je bilo januarja 2022 zastavljeno tudi na Četrtni skupnosti Polje. Prvi odgovor je bil, da gre za projekt Aglomeracij 2.0; pretekli mesec pa, da imajo krajani kanalizacijo in da gre za evropska sredstva.

Glede na dejstvo, da gre za več kot očitno sprenevedanje in da se ne želi narediti kanalizacijskega kanala, mora pa biti 20 hiš priklopljenih na glavni kanalizacijski kanal A0, kar smo v civilni družbi prepričani, da gre za posebnost, ki se lahko dogaja le v glavnem mestu, se izmika občina novi gradnji, s tem, da ne želi narediti omenjenega kanala, ki pa ni daljši od 300 metrov. Medtem, ko se dela pa ravno tu trasa za plin, elektriko, vodovod ter kabelsko omrežje.

Prosimo vas, da nam pojasnite, zakaj bo Mestna občina Ljubljana šla svojo pot in ignorirala odlok, ki ga je sama sprejela in pustila na cedilu oziroma smradu 30 družin Krive poti v Spodnjem Kašlju. So ti ljudje drugačni? Si ne zaslužijo enake obravnave, kot drugi?

V civilni iniciativi smo prepričani, da boste nemudoma našli rešitev in zadevo rešili v trenutku, ko je na terenu že težka mehanizacija ali pa boste 13 let star odlok razveljavili. S kakšnim argumentom?

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!!!

Spletna platforma za okoljsko pravo EU

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

Podprite nas – doniraj AAG- 1% dohodnine

Postanite partner AAG

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: