c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

URA ZA ZEMLJO 2022


Ura za zemljo se je pričela 2007 leta z namenom spodbujati ljudi po vsem svetu, naj ugasnejo luči, da bi opozorili na podnebne spremembe. Več kot desetletje pozneje ostaja podnebna kriza, ki jo je poslabšala še ena nujna grožnja: hitra izguba biotske raznovrstnosti in narave.

Naravni sistemi so ključnega pomena za vso našo prihodnost – kljub temu pa je stopnja globalne izgube narave v zadnjih 50 letih brez primere v človeški zgodovini. Narava nam ne zagotavlja le hrane, vode, čistega zraka in drugih storitev v vrednosti več kot 150 bilijonov evrov na leto – je tudi eden naših najmočnejših zaveznikov proti podnebni krizi. 

Letos želi Ura za Zemljo opozoriti svet zaradi povečane ozaveščenosti in sprožiti globalne pogovore o varovanju narave, spopadanju s podnebno krizo in sodelovanju pri oblikovanju svetlejše prihodnosti za vse nas.

Vsako leto se zadnje sobote v marcu ob 20.30 združijo podporniki v več kot 190 državah in ozemljih, ki ukrepajo in ozaveščajo o težavah, s katerimi se sooča naš en sam dom. 
Toda Ura Zemlje je več kot le ura za Zemljo – je gibanje za našo lastno prihodnost, v dobro ljudi in   planeta.

In to ni samo simbol solidarnosti – je katalizator sprememb, ki izkorišča moč množice.  Ura za Zemljo je odprtokodna in pozdravljamo vsakogar, vsakogar, da sodeluje in pomaga povečati naše poslanstvo in vpliv.

Prižgite se nam 26.03.2022 ob 20.30 ogasnite za eno uro luči in za eno uro ostanite v temi, prižgite sveče in s tem tihim protestom opozorite odgovorne za tako stanje na zemlji, da bodo ukrepali ne samo na papirju temveč v praksi.

 

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!!!

Spletna platforma za okoljsko pravo EU

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

Podprite nas – doniraj AAG- 1% dohodnine

Postanite partner AAG

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: