c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

PREJELI SMO – APEL ZA FINANČNO PODPORO! – APEL ZA FINANSIJSKU PODRŠKU!


SRBIJA FINANCIRA MOLČANJE O OKOLJSKIH PROBLEMIH. GONGI IN PODOBNE NVO PREJEMAJO OGROMNO DENARJA, ZELENA PATRULJA PA NE SPADA V SHEMO!

Prosimo za pomoč, ker je Ministrstvo za kulturo in informiranje zavrnilo financiranje dokumentarne TV serije “Zelena patrulja v akciji” z bizarno razlago, da:

»Pri ocenjevanju projekta na podlagi kriterijev, navedenih v javnem natečaju, je bilo ugotovljeno, da projekt ne izpolnjuje naslednjih kriterijev: – vplivnost in izvedljivost z vidika izdelave in izvedljivosti izvedbenega načrta projekta. Serija se predvaja že leta in ima ustaljen način izvedbe, projekt pa ne ponuja inovativnih elementov. Medijska vsebina ni jasno definirana. Ni vpogleda v teme, ki jih bomo obravnavali.”

Tako pravi komisija o seriji, ki je na sporedu na televiziji N1 (vsako nedeljo ob 21. uri) in še 50 drugih domačih, regionalnih in tujih TV kanalih (MK, MNE, BiH).

Do sedaj je bilo posnetih več kot 150 polurnih oddaj na temo varstva okolja. Za posamezne oddaje in serije je ekipa Zelene patrulje prejela najpomembnejše medijske in filmske nagrade v Srbiji in svetu!

Serijo snemajo od leta 2010 in še nikoli nismo bili v tako težki situaciji.

Protikorupcijska agencija je zavrnila financiranje projekta, ker ni bil priložen življenjepis računovodkinje!!!

Država se je odločila surovo obračunati z Vojvođansko zeleno iniciativo za produkcijo dokumentarne TV serije “Zelena patrulja v akciji” tako, da ji je onemogočila vsako možnost financiranja serije!!!

ZADNJE NOVICE:

V natečaju za novinarsko podjetnost je žirija soglasno odločila, da nagrado podeli novinarki Ruži Helać iz Novega Sada, za serijo TV reportaž pod skupnim naslovom Zelena patrulja v akciji.

Ob splošni oceni, da so Ruža Helać in njene TV reportaže pravi zmagovalci letošnjega natečaja, žirija meni, da so člani Društva Zelena iniciativa Vojvodine in ekipa, ki realizira to serijo približno 150 polurnih reportaž najmočnejši in najbolj strokoven prispevek k našim prizadevanjem za zagotavljanje zdravega načina življenja za generacije. – ocena žirije.

Za nas bi bilo dragoceno, če bi naš APEL ZA PODPORO ZELENI PATROLI delili v svoji Facebook skupini ali povabili ljudi, da nas podprejo.

Vnaprej hvala ekipa Zelene patrulje AAG

Skupaj do zmage!!!

S spoštovanjem

Ruža Helać – predsednica ZELENE INCIATIVE

DRŽAVA SRBIJA FINANSIRA ĆUTANJE O EKOLOŠKIM PROBLEMIMA. OGROMAN NOVAC DOBIJAJU GONGOVI I PODOBNE NVO, A ZELENA PATROLA SE NE UKLAPA U ŠEMU!

ZELENA PATROLA TREBA VAŠU POMOĆ

Dragi prijatelji,
Zelena patrola je 13 godina bezuslovni prijatelj ekoloških aktivista u Srbiji i regionu. Bili smo uvek i svugde s ljudima koji se bore za zaštitu životne sredine i kvalitet života! Posle snimljenih 150 emisija nepokorni tim Zelene patrole ostao je bez finansija! Tim Zelene patrole ima višegodišnjeg iskustvo i bilo bi dragoceno da nastavi s radom, jer mnogi građani i ekološki aktivisti čekaju tim Zelene patrole da snimi emisiju o ekološkim problemima koji ih ugrožavaju.
Molimo da nam pomognete uplatom donacije onoliko koliko ste u mogućnosti da podržite opstanak Zelene patrole i nastavak snimanja serijala “Zelena patrola na delu”.
Adresa:
Vojvođanska zelena inicijativa
Janka Čmelika 60/1
21000 Novi Sad
Svrha: donacija za snimanje dokumentarnog tv serijala “Zelena patrola na delu”
Broj računa: 340-24649-91

P.S. Za pomoć se obraćamo jer je Ministarstvo kulture i informisanja odbilo da finansira Dokumentarni tv serijal “Zelena patrola na delu” uz bizarno obrazloženje da:

” Оцењујући пројекат на основу критеријума датих у јавном позиву Конкурса утврђено је да пројекат не испуњава следеће критеријуме: – утицај и изводљивост са становишта разрађености и изводљивости плана реализације пројекта. Серијал се емитује годинама уназад и има устаљен начин реализације, а пројекат не нуди иновативне елементе. Медијски садржај није јасно дефинисан. Нема увида у теме које ће бити обрађене.”

To komisija kaže za serijal koji se emituje na N1 tv (svake nedelje u 21 h) i još 50 lokalnih, regionalih i stranih TV (MK, MNE, BiH). 

Do sada je snimljeno više od 150 polusatnih emisija na temu zaštite životne sredine. Za pojedinačne emisije i serijal tim Zelene patrole je dobio najznačajnija medijska i filmska priznaja u Srbiji i svetu!

Serijal se snima od 2010. godine i nikad nismo bili u ovako teškoj situaciji.

Agencija za borbu protiv korupcije je odbila da finansira projekat jer nije priložen CV računovođe!!! 

Država je odlučila da se brutalno obračuna sa Vojvođanskom zelenom inicijativom zbog produkcije dokumentarnog tv serijala “Zelena patrola na delu” tako što će preseći svaku mogućnost da se serijal finansira!!!

POSLEDNJA VEST:

U konkurenciji za novinarski poduhvat, žiri je jednoglasno odlučio da nagradu dodeli novinarki Ruži Helać iz Novog Sada, za serijal TV reportaža pod zajedničkim naslovom „Zelena patrola na delu“.

Uz opštu ocenu da su Ruža Helać i njene TV reportaže stvarni pobednici ovogodišnjeg konkursa, žiri smatra da su članovi Udruženja „Vojvođanska zelena inicijativa“ i ekipa koja realizuje ovaj serijal od oko 150 polučasovnih reportaža, najjači i najprofesionalniji doprinos našim nastojanjima da generacijama obezbedimo zdravu životnu sredinu. – ocena je žirija.

Bilo bi nam dragoceno da naš APEL ZA PODRŠKU ZELENOJ PATROLI podelite u Vašoj fb grupi ili pozovete ljude da nas podrže.

Unapred zahvalan tim Zelene patrole AAG

Zajedno do pobede!!!

S poštovanjem

Ruža Helać – predsednica

#skupajsmoAAG #togetherAAG #заједносмоAAG #заедносмеAAG

#zajednosmoAAG #insiemesiamoAAG

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!!!

Spletna platforma za okoljsko pravo EU

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

Podprite nas – doniraj AAG- 1% dohodnine

Postanite partner AAG

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: