c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

PONOČI MIR PRI DELIH V PREDORU NA TRASI DRUGEGA TIRA?


Foto: FB

Člani Mednarodnega okoljskega centra Alpe Adria Green (AAG) in ostali prebivalci vasi Črni Kal ter Gabrovica pri Črnem Kalu so se po naših navedbah soočali z vsakodnevnim miniranjem v dnevnem in nočnem času, s čimer smo širšo javnost seznanili sredi julija letos. Od naročnika in izvajalca smo zahtevali spremembo načina del in vsaj manjšo intenziteto miniranja ponoči.

Iz družbe 2TDK so potrdili, da je danes dopoldan predviden sestanek s krajani, na katerem bo govora o nadaljnjem delu na omenjeni trasi.

Naj spomnimo, da smo v juliju zapisali, da se miniranje posebno občuti v nočnem času med 22. in 6. uro. Izvajajo ga približno štirikrat dnevno – dvakrat ponoči in dvakrat čez dan. Miniranje jih vznemirja in tako poseže v njihovo telesno in duševno celovitost. Zaradi teh dejstev smo se v AAG odločili, da kršitve prijavimo Inšpekciji za energetiko in rudarstvo RS in o tem obvestimo vlado RS kot ustanoviteljico in edino družbenico družbe 2TDK. Rudarski inšpektor, ki je razstreljevanje nazadnje preverjal ob predhodni najavi kontrole pred mesecem dni, je ocenil, da je povečan zračni udar pri detonaciji v Črnem Kalu in Gabrovici “minimalen“, za oceno hrupa pa so se izgovorili, da je za to pristojen MOP!

#skupajsmoAAG #togetherAAG #заједносмоAAG #заедносмеAAG

#zajednosmoAAG #insiemesiamoAAG

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!!!

Spletna platforma za okoljsko pravo EU

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

Podprite nas – doniraj AAG- 1% dohodnine

Postanite partner AAG

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: