c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Odziv Društva za Naravo – Jalovec na članek Kaj se dogaja z Zelenci?


Društvo za Naravo – Jalovec (član AAG) se je odzvalo na članek Mance Turk: Kaj se dogaja z Zelenci? Namesto smaragdnega jezera blato, pena in smrad, objavljen na portalu N1.

Tako se očitno kaže rezultat upravljanja Zelencev s strani Ministrstva za okolje in prostor ter Občine Kranjska Gora…

V našem Društvu za Naravo – Jalovec, že 10 let prosimo in naravnost moledujemo Zavod za varstvo narave Kranj za podhode za žabe in da se konča PRETIRANO soljenje magistralne ceste ter da se v kupih nariva sneg v mokrišče. Žabe so biopokazatelji stanja okolja, saj populacije zelo hitro reagirajo na spremembe v okolju. Tako habitati, kjer je prisotnih veliko vrst in osebkov predstavljajo zdravo in uravnoteženo okolje! Podhodov še vedno ni, žabe in druge dvoživke pa v Zelencih, ki je naravni rezervat, območje Nature 2000 in naravna vrednota državnega pomena, drastično izginjajo! Odkar je zaprt most, sicer odpadkov na travnikih ni več toliko, kopičijo pa se pod parkiriščem pred mokriščem, kjer parkirišča sploh ne bi smelo biti! Gradbeni material se je v Zelence tudi nalagal leta in leta. Še sedaj neodgovorni in obsojanja vredni domačini vozijo smeti in gradbeni material v suho strogo Belega potoka in v divja odlagališča. Koliko vpliva na Zelence imajo športni objekti in poligoni v Planici? Kakšno pa je stanje sedaj? Ljudje hodijo vsepovsod, steptana je vegetacija, povečuje se erozija tal, v zavarovano območje narave se vnaša nemir, kljub prepovedi, se ljudje vozijo s kolesi.

Ali ni zdaj res že skrajni čas (čeprav prepozno), da se po toliko letih pristojne inšpekcije in institucije končno zganejo in ugotovijo, od kod je Sava onesnažena že ob samem izviru? Tega pač prostovoljci v nevladnih organizacijah ne moremo delati, žal pa učinkovitosti pristojnih ni!

POVEZAVA: ČLANEK Kaj se dogaja z Zelenci? Namesto smaragdnega jezera blato, pena in smrad – OBJAVLJEN NA PORTALU N1

NAMENITE 1,0% DOHODNINE ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK– NIČ VAS NE STANE

Spletna platforma za okoljsko pravo EU

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: