c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Vabilo na “Otvoritev umetniškega lightboxa”


Vabilo na dogodek

Otvoritev umetniškega lightboxa

 »Slovenija in mladi skupaj z EU v boju

proti podnebnim spremembam«

pod okriljem Evropskega podnebnega pakta v Sloveniji

Spoštovani,

V okviru vseevropskega gibanja Evropski podnebni pakt in v sodelovanju s Centrom interesnih dejavnosti za mlade Ptuj vabimo na otvoritev umetniškega lightboxa, s katerim bodo mladi umetniki in okoljevarstveniki iz Slovenije orisali najbolj aktualne podnebne izzive in jih naslovili skozi izvirne kulturno-umetniške prakse.

V času dogodka bodo mladi umetniki poslikali veliko svetlobno škatlo – lightbox z motivom narave, ki bo opozarjal na posledice podnebnih sprememb, dogajanje pa bomo nato popestrili še s performansom, ki se bo loteval izumiranja tradicije kurentovanja. Na dogodku bodo predstavljeni tudi zanimivi načini trajnostnega prehranjevanja. Za umetniški spremljevalni program bodo poskrbeli mladi iz organizacije Otroci narave.

Prijazno vas vabimo na dogodek:

»Slovenija in mladi skupaj z EU v boju proti podnebnim spremembam«,

ki bo v nedeljo, 18. decembra 2022, ob 17. uri,

v Centru interesnih dejavnosti za mlade Ptuj

(Osojnikova cesta 9, 2250 Ptuj).

S kratkim uvodnim nagovorom bosta dogodek otvorili Nevenka Lukić Rojšek, koordinatorka Evropskega podnebnega pakta v Sloveniji iz WWF Adria, in Petra Filipič, koordinatorka projektov za mlade na Ptuju.

Veselimo se vaše družbe.

Vljudno prosimo, da svojo udeležbo potrdite do 15. 12. 2022 po e-pošti na nrojsek@wwfadria.org.

***

Dogodek sledi poslanstvu podnebnega pakta ter tako spodbuja in povezuje številne posameznike, skupnosti in okoljevarstvene organizacije, da širijo svoj glas o podnebnih ukrepih, si izmenjujo informacije, iščejo skupne rešitve ter s tem prispevajo svoj del v boju za bolj zeleno prihodnost Evrope.

Več o evropskem podnebnem paktu in evropskem zelenem dogovoru:

Podnebni pakt, ki ga je lansirala Evropska komisija, je del Evropskega zelenega dogovora, s katerim si EU prizadeva doseči zastavljeni cilj: do leta 2050 postati prvi podnebno nevtralni kontinent na svetu. S spreminjanjem podnebnih in okolijskih izzivov v priložnosti si Evropski zeleni dogovor želi, da gospodarstvo Evropske Unije postane bolj trajnostno. Tako bo prehod bolj pravičen in vključujoč za vse.

Kontaktna oseba za vprašanja:
Nevenka Lukić Rojšek, WWF Adria in strokovna sodelavka AAG,
nrojsek@wwfadria.org, +386 (0)51 339 899.

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

NAMENITE 1,0% DOHODNINE ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK– NIČ VAS NE STANE

Spletna platforma za okoljsko pravo EU

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: