c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

NAMENITE 1,0% DOHODNINE ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK


NAMENITE DEL DOHODNINE, NAMESTO DRŽAVI, “ZA PRIHODNOST OTROK” NIČ VAS NE STANE!

SPOŠTOVANI:

Alpe Adria Green je okoljevarstvena organizacija, ki se brez redno zaposlenih, bori se za ohranitev narave, okolja ter zdravega in človeku vrednega življenja za prihodnje generacije.

http://www.prostovoljstvo.org/index.php?t=itemOrganization&uid=36801

Svoje delovanje financirajo s pomočjo občanov preko:

  • in
  • od dela dohodnine, ki jo lahko daste AAG, namesto državi in tako zagotovite, da bo vaš denar namenjen zagotavljanju vaše in prihodnosti vaših otrok, da bodo živeli v čistem in zdravem okolju. Še do 31.12.2021 imate čas, da del dohodnine (1,0%) odstopite AAG in s tem podprete naše delo za prihodnost naših otrok!

Kot posamezniki (dohodninski zavezanci) lahko del svoje dohodnine (1,0%) namenite komur želite. Na spisku upravičencev so zbrana društva, ki imajo podeljen status delovanja v javnem interesu. Ta status ima tudi Alpe Adria Green.

Ali veste, da kar 60 odstotkov davčnih zavezancev svojih 1,0% ne podari nikomur, tako ostane v državni “mavhi” za skoraj 5 milijonov evrov namenjenih za delovanje nevladni organizacij, NEIZKORIŠČENIH. 

 Če nam želite pomagati, lahko del svoje dohodnine namenite prav nam, na naslov Alpe Adria Green mednarodna organizacija za zaščito okolja in narave, c. Franceta Prešerna 26, 2470 Jesenice, davčna številka 78020239.

 Vašo namero lahko tudi uredite prek sistema na spletni strani  e-Davki

ali na davčnem uradu RS v vašem kraju. Ne pozabite: poleg naše davčne številke morate imeti s seboj še svojo davčno številko. Rok za oddajo za tekoče leto je do 31.12. v preteklem letu, če pa ta rok zamudite, se bo vaša namera upoštevala pri naslednjem obračunu.

 In, ker nikoli ni prepozno, zato apeliramo na vse, ki imate radi naravo in okolje, da del svoje dohodnine namenite naši organizaciji, ki se ukvarja z varovanjem narave, okolja in zaščito zdravja ljudi, predvsem pa želimo ohraniti zdravo okolje in naravo za naše otroke, ki so naše največje bogastvo.

OBRAZEC VAM JE NA VOLJO V PDF OBLIKI NA POVEZAVI – KLIKNI

  1. Korak: Obrazec stiskajte
  2. Korak: Izpolnjen in podpisan obrazec lahko pošljete po e- pošti na: info@alpeadriagreen.com, po pošti na naslov AAG c. Franceta Prešerna 26,  4270 Jesenice ali pa ga pošljite na pristojen finančni urad.
  3. Seznam finančnih uradov je dostopen tukaj.

TA OBRAZEC SI LAHKO NATISNETE, ALI PA VAM GA LAHKO POŠLJEMO TUDI PO E-POŠTI, ČE TO SPOROČITE NA E-NASLOV: info@alpeadriagreen.com

HVALA ZA VAŠ PRISPEVEK!!!

Z ZBRANIM DENARJEM SMO IN BOMO FINANCIRALI DELOVANJE AAG, PREDVSEM PA VAROVALI OKOLJE IN NARAVO, ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

AKTIVNOSTI, KI SMO JIH IZVEDLI ZA OTROKE IN MLADINO IZ DENARJA “1,0%”:

V AAG že tretje leto zapored izvajamo aktivnosti v okviru kampanj promocije trajnostne in e-mobilnosti z denarjem, ki ga pridobimo iz podarjene 1% dohodnine. Tako vedno sodelujemo tudi v okviru Evropskega tedna mobilnosti z različnimi predavanji, predstavitvami ter medijskimi kampanjami.

V letu 2022 smo z tem denarjem sofinancirali:

 Izvedli pet tehniških dni z delavnicami in predavanji za osnovne šole na temo varstva okolja, podnebnih sprememb, trajnostne mobilnosti ter obnovljivih virov energije in učinkovite rabe energije na petih osnovnih šolah:

–  OŠ Braslovče, 24. 10. 2022

–  OŠ Trbovlje, 8.11.2022                                                                             

– OŠ Boštanj, 17. 11. 2022

– OŠ Rihard Jakopič, 21. 11. 2022

– OŠ Muta, 24. 11. 2022  

Z učenci iz dveh šol iz MOK smo izvedeli izobraževalni dan: “S čisto vodo do zdravega življenja”

V letu 2021 smo z tem denarjem sofinancirali:

Predavanja o trajni mobilnosti ter predstavitev električnega avtomobila v osnovnih šolah na Primorskem

Uspešno smo zaključili projekta E-voziček: Dimenzioniranje e – pogonov za poklicne šole – invalidski vozički

V letu 2019 smo začeli izvajati aktivnosti projekta E-Voz: Dimenzioniranje E-pogonov za poklicne šole –invalidski vozički, ki ga sofinancirata Eko sklad RS; javni zavod ter Ministrstvo za okolje in prostor RS. Cilj projekta je usposobiti in izobraziti dijake srednjih tehniških šol za načrtovanje in ravnanje z vsemi električnimi vozili, ne samo z električnimi avti. Še posebej zaželjeno je poznavanje električnih vozil – invalidskih vozičkov, na katerih lahko inovacije in predelava prinese lažjo uporabo in večje zadovoljstvo tudi njihovim uporabnikom – invalidom.

Žal smo bili v času pandemije COVID 19 prisiljene določena aktivnosti projekta prestaviti na kasnejše termine. Ker naše metode dela vsebuje interaktivno sodelovanje dijakov in stroke ter praktično usposabljanje, smo bili primorani organizirati dejavnosti skladno z navodili epidemiološke stroke.

AAG izvedel v Srednji šoli Jesenice v tednu mobilnosti predavanje o e-mobilnosti.

Nadaljuj z branjem

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

Spletna platforma za okoljsko pravo EU

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: