c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Dosje “dvorana pod Joštom”: ŽUPAN ODLOČILNO PODPIRA DVORANO SREDI GOZDA?


VIR: TRMA KRANJSKI SPLETNIK

Kdo bo to plačal, kdo stoji za projektom – ni znano. Pokrito smučišče pri Besnici umeščajo v prostor…

Ali je smučišče pod Joštom kjer je danes gozd projekt našega župana Rakovca, ki je do zdaj naredil vse potrebno, da bi projekt umestili v prostor in je to mestni svet kot osnutek podprl? Ali je to projekt, ki naj bi ga domači partnerji izvedli do pridobitve dovoljenj, plačali pa naj bi ga tuji skladi oziroma tuj kapital. Toda: KAKO JE MOGOČE TAK PROJEKT SPREJETI KOT KRANJSKI, MESTNI, OBČINSKI, ČE O TEM, KAJ NAJ BI BILO Z NJIHOVO LASTNINO DO DANES NISO ZVEDELI NIČESAR LASTNIKI ZEMLJIŠČ V BESNICI IN TUDI ŠIRŠE (SO TUDI IZ LJUBLJANE)? Pridobili smo nekaj dokumentov:

1.

O naložbi ocenjene in približne vrednosti 100 milijonov je odločal – kolegij župana Rakovca. Že leta 2020. Vendar PA NI ZNANO, KDO SO VLAGATELJI V PROJEKT, KI SE ŠE SPREMINJA IN NI DOKONČEN? O TEM NIHČE NE ŽELI JAVNO SPREGOVORITI. Umestitev v prostor pa bo dokončna, ko bo mestni svet v drugem branju po javni razpravi sprejel odločitev o ŠPORTNEM CENTRU JOŠT PRI BESNICI.

2.

Župan Rakovec je krajevni svet seznanil o projektu šele potem, ko je MO Kranj dejansko storila že veliko za njegovo prostorsko umestitev. Pridobljena so številna soglasja, potrebna za zeleno luč projektu. DO ZDAJ NI MOK NITI Z BESEDICO OBVESTILA JAVNOSTI O TEM, KAKŠNA POZIDAVA OZIROMA POSEG V PROSTOR NAJ BI SE ZGODILA POD JOŠTOM.

TA DOKUMENT JE NARAVNOST ŠOKANTEN:

*PREDSTAVLJA NAČIN, KAKO SE IZOGNITI TEMU, DA SE GRADI NA DELNO POPLAVNEM ZEMLJIŠČU

*PRI POBUDNIKIH 100 MIO VREDNEGA PROJEKTA NI PODATKA….KDO TOREJ SO? ZAKAJ SE SKRIVAJO IN KDO JIH SKRIVA PRED KOM?

ZBORNIK E-NOVIC ALPE ADRIA GREEN – HRAST 2022 V PDF

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

NAMENITE 1,0% DOHODNINE ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK–  NIČ VAS NE STANE

Spletna platforma za okoljsko pravo EU

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: