c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Na Orehku bodo ljudem podirali hiše, potrjujejo na kranjski občini!


TRMA – KRANJSKI SPLETNIK

Nova železniška proga “seka” Orehek, ljudje so vznemirjeni….

Ministrica iz Kranja ALENKA BRATUŠEK je Orehku pripravila “hladen tuš”: nova dvotirna proda pomeni, da bodo hiše v tem kraju padale kot za stavo! Kako pa je z mestno občino in njeno vlogo pri tem? PREBERITE ODGOVOR KJER PA SMO POGREŠILI TISTO KAR SMO VPRAŠALI: ALI JE MOK DALA KAKRŠNOKOLI SOGLASJE, STRINJANJE ALI STALIŠČE K NOVI TRASI, KER JE PREJ SOGLAŠALA Z DRUGAČNO ?

1.

Porušili naj bi torej “nekaj več kot 10 objektov” kar je seveda dokaj ohlapna oznaka za projekt, ki bo stal milijone in milijone. Orehek je kolateralna žrtev usmeritve države (in ministrice posebej…) k železniškim povezavam.

2.

Nezadovoljstvo je logično: tisti, ki so se že našli na trasi železnice, so prizadeti. Nikomur ni vseeno, če naj bi izgubil dom…ne glede na druge, nove rešitve. In res je: časovno to ne bo jutri, a zdi se, da Slovenija z evropskim denarjem lahko zapre finančno konstrukcijo kar je velik adut.

NAŠE FOTOGRAFIJE NISO URADEN PODATEK O TRASI, KI NAJ BI RUŠILA OBJEKTE NA OREHKU. GRE ZA PRIBLIŽEK, KI ZGOLJ PONAZARJA VSTOP ŽELEZNICE V TA KRAJ IN MOŽNE POSLEDICE. SEVEDA BOMO ZGODBO NADALJEVALI, KER JE PRIČAKOVATI SILOVIT ODPOR PRIZADETIH…..IN ŠE: KOT OBIČAJNO JE TRMA PRVI MEDIJ, KI OBVEŠČA LJUDI O TEJ VROČI TEMI….KER NISMO OD NIKOGAR PLAČANI, DA ZADEVE NE BI OBRAVNAVALI, ŠE MANJ, DA BI JO…

Pripis AAG: Po naših informacijah naj bi na predvideni trasi naj bi porušili 50 objektov. Traso so zarisali na ministrstvu Alenke Bratovšek, brez sodelovanja lokalne skupnosti in preučitve drugih variant poteka trase železniške proge. Ta se je odločila da bo sledila evropski direktivi o vožnji z vlakom, od Hamburga do Istanbula po dveh tirih in, če je le mogoče, s 160 km/h ne glede na uničeno krajino in posege v stanovanjska naselja.

Če sledimo narisanemu predlogu, ta kaže, da bi se takoj za glavnim kolodvorom v Kranju, nekako 1,5 do 2 kilometrov proti jugu, dvotirna proga usmerila v desno,  približno 6 do 8 metrov globoko v tunel s postajo, z dostopom od zgoraj, in to naravnost v središče vasi. Nad tunelsko cevjo pa bi se še nahajal Park & Drive, zatem pa sledi vgrez, ki naj bi se po nekaj kilometrih sploščil in spojil z višino Sorškega polja, ja, že kar hitro, začenši leta 2026!  Vdor dvotirne železnice bi zahteval približno 400 metrov širok pas, ki bi uničil vas Orehek in njeno infrastrukturo, vsemogoče povezave, verjetno najmanj 50-tih hiš z vsem, kar so ustvarili izjemno skrbni prebivalci, in, kar so ustvarjali rodovi. Vprašanje, so na obzorju že novodobni slovenski begunci? Komu sploh še služi zakon, zakonodaja, tolikokrat poudarjena skrb in ljubezen za človeka?

Po informacijah s katerimi razpolagamo krajani ustanavljajo CI, da bi obranili izbris vasi Orehek iz zemljevida Slovenije. Pri tem imajo popolno podporo Alpe Adria Green.

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

NAMENITE 1,0% DOHODNINE ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK–  NIČ VAS NE STANE

Spletna platforma za okoljsko pravo EU

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: