c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

5G sevanje – napad na človeka in okolje


5G sevanje – napad na človeka in okolje

Kakor je zapisal inštitut INIS, so omrežja 5. generacije mobilne telefonije (5G) v fazi implementacije. »Poleg obstoječih makro celic bo omrežje vsebovalo tudi manjše celice, ki bodo omogočale veliko gostoto prenosnih hitrosti na posameznem področju. Ta naj bi se z uporabo novih frekvenc in novih naprednih anten povečala tudi do 1000 krat glede na dosedanje mobilne tehnologije.« Kot pojasnjujejo, bo »napredna« tehnologija zavladala v industriji, živeli naj bi v »pametnih« domovih, mestih, avtomobilih – skratka vse okoli nas bo tehnologija nenehnega prenosa in zbiranja podatkov. Povedano drugače, omrežje 5G se uvaja zato, da bi olajšalo delovanje tehnologije, ne izboljšalo življenja ljudi. Letos so gasilci v San Franciscu poročali glede težav s spominom, potem ko so v bližini njihove postaje namestili oddajnik 5G. Ko so zamenjali gasilsko postajo, kjer tega oddajnika ni bilo, so njihovi simptomi izginili.

Kakor opozarjajo številni znanstveniki in novinarji, zdravstvene nevarnosti sevanja omrežja 5G niso preverjene in predstavljajo grožnjo za zdravje okolja in ljudi, na kar opozarjajo številne študije. Najpogosteje v množične medije pridejo le tiste raziskave, ki podcenjujejo nevarnost sevanja 5G. Kajti kot vemo, je mobilna telefonija eden največjih medijskih oglaševalcev. Bodo večinski mediji na račun našega zdravja, spregledali vsa grozeča opozorila? Tudi vrhunskega nevrokirurga dr. Vinija Khurana, ki je že več let opozarja, da sevanje mobilnih telefonov pozvroča tumorje in da je bolj nevarno kot kajenje?

Nevarnosti povečanega sevanja v okolju pomenijo: okvarne DNA (vodi v rakava obolenja), oksidativni stres (predčasno staranje), motnje v presnovi, znižanje melatonina (motnje spanja), motnje v možganskem metabolizmu glukoze, nastanek stresnih proteinov (številne bolezni).

Javnost ni seznanjena, da je 230 evropskih znanstvenikov in raziskovalcev iz 41-ih držav podpisalo peticijo, ki svari pred nevarnostmi visokofrekvenčnega elektromagnetnega sevanja brezžične tehnologije 5G. Kot poznavalci opozarjajo, da nameščanje omrežja 5G predstavlja povečano sevanje za splošno prebivalstvo. Kajti tehnologija 5G bo zahtevala namestitev večjega števila oddajnikov v okolju. Na ta način se nihče ne bo mogel izogniti povečanemu sevanju. Namestitev oddajnikov 5G se načrtuje celo v trgovinah, šolah in bolnišnicah. Smernice EVROPAEM iz leta 2016 navajajo, da elektromagnetno sevanje predstavlja nevarnost za nastanek nekaterih vrst raka, Alzheimerjeve bolezni in neplodnosti pri moških. Skupina raziskovalcev EVROPAEM piše, je treba upoštevati občutljivost na elektromagnetno sevanje, ki je uradno definirana. Predlagajo, da se klinična občutljivost na elektromagnetno sevanje obravnava kot kronično večsistemsko bolezen. Najpogostejši simptomni občutljivosti na elektromagnetno sevanje so: glavobol, težave pri koncentraciji, motnje spanja, depresija, pomanjkanje energije, utrujenost in simptomi podobni gripi. Zato smernice svetujejo, da se doma in na delovnem mestu zaščitimo pred visokim elektromagnetnim sevanjem.

Aktivistka Deborah Tavaras pravi, da so antene 5G orožje za ubijanje. Pretiravanje? Kakor navaja Ameriški odbor za zunanjo politiko je elektromagnetno sevanje tudi sodobno orožje. Vrednost prodaje tega orožja leta 2023 ocenjujejo na več kot 41 milijard dolarjev. Prav zato postavitev oddajnikov 5G razume kot zločin.

Milijarder Elon Musk namerava izstreliti 10 000 satelitov z namenom, da bodo vse naprave lahko dostopale do 5G frekvenc, kar je popolna katastrofa za okolje in človeštvo. Dokazov je več kot dovolj. Elon Musk pri projektu razvoja »napredne« tehnologije tesno sodeluje s podjetjem PG& E, ki ga vodi dinastija Rothschild.

Prikrivanje nevarnosti sevanja

Svetovna zdravstvena organizacija od leta 2011 brezžično sevanje uvršča med »potencialno rakotvornega« v kategoriji 2B. Ozrimo se po svojem življenju – tega absolutno ne upoštevamo. Kljub temu da je italijansko sodišče leta 2017 sprejelo odločitev, da je sevanje mobilnega telefona povzročilo možganski tumor.

Dobiček, povezan z brezžično tehnologijo, je leta 2016 dosegel 440 milijard dolarjev. 67 odstotkov neodvisnih študij ugotavlja negativen vpliv sevanja na zdravje. Medtem ko le 28 odstotkov študij, ki jih je financirala industrija sodobne tehnologije, ugotavlja negativen vpliv sevanja.

The Nation je objavil članek o tem, kako je industriji, ki proizvaja mobilne telefone, uspelo prepričati vse, da je uporaba neškodljiva. Kot sta zapisala novinarja Hertsgaart in Dowie za The Nation, so mobilni telefoni prišli v devetdesetih na ameriški trg, brez, da bi imeli opravljene ustrezne varnostne študije. Prva vprašanja so se začela postavljati, ko so nekateri uporabniki telefonov in delavci v njihovi prozvodnji začeli obolevati za možganskimi tumorji. Obsežno raziskavo o varnosti brezžične tehnologije je leta 1995 plačala kar sama industrija, v projekt je vložila 28, 5 milijonov dolarjev. Vodja raziskave George Carlo je v ZDA znan po tem, da ščiti interese industrije, sodeloval je z industrijo pesticidov in umetnih vsadkov za prsi. Vendar je kljub temu v primeru škodljivosti sevanja predlagal ključno spremembo: obveščanje javnosti o možnih nevarnostih. Zaradi tega je doživel medijski linč.

Že takrat je bilo očitno, da so nekateri znanstveniki utišani, kot na primer Henry Lai, profesor biokemije z Univerze v Washingtonu, ki je opozarjal, da lahko sevanje mobilnih telefonov poškoduje DNA. Carlo je zato zahteval, da univerza profesorja odpusti. Znanost glede sevanja ni enotna, dejstvo pa je, da vse več študij ugotavlja, da brezžično sevanje ni varno, za nikogar. Torej, že leta 1999 so vedeli, da je porast redkih tumorjev in možnost genetskih okvar povečana pri porabnikih mobilnih telefonov. Zato je Carlo predlagal vsem predsednikom uprav, da kupce seznanijo z možnostjo nevarnosti pri uporabi mobilnih telefonov. Prodajalci so namreč trdili, da je njihova uporaba varna – tudi za otroke. Lahko podpišete peticijo proti uvedbi testiranja 5G omrežja v Sloveniji.

VIR: Zdravo Slovenija

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRASTHrastov list in plod - želod
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: