c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Mednarodna vojaška vaja Jadranski udar 2019


02.06.2019 so na letališču Cerklje ob Krki začeli sedemdnevno mednarodno vojaško vajo Jadranski udar 2019 (angl. Adriatic Strike), na kateri Slovenska vojska že osmo leto zapovrstjo v sodelovanju z zavezniškimi državami in ob podpori vojaškega letalstva organizira usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev.

Na vaji sodeluje okoli 700 udeležencev, od tega približno 350 pripadnikov iz 25 držav, in sicer Avstrije, Belgije, Bosne in Hercegovine, Češke, Črne gore, Danske, Estonije, Francije, Hrvaške, Irske, Italije, Kanade, Latvije, Litve, Madžarske, Nemčije, Nizozemske, Poljske, Romunije, Severne Makedonije, Slovaške, Španije, Turčije, Velike Britanije in Združenih držav Amerike.

Usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev poteka na novem simulatorju na letališču v Cerkljah ob Krki, na osrednjem vadišču Slovenske vojske v Postojni – POČEK, na katerem  letalniki, minometi, tanki in topovi zagotavljajo ognjeno podporo.

Dnevni in nočni vojaški foto utrinki iz trikotnika Poček, Rakitnik, Matenja vas 3. in 4. junij 2019

Adriatic 01 (1)Adriatic 02Adriatic 03Adriatic 04 (3)Adriatic 05Adriatic 11Adriatic 12Adriatic 13

AAG močno nasprotuje takim vajam, posebno še v nočnem času!

ODOBRENE AKTIVNOSTI NA OBMOČJU POLIGONA POČEK ZA JUNIJ 2019

 

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

Podprite AAG

ODSTOPI 0,5% DOHODNINE DRUŠTVU ALPE ADRIA GREEN, KI JIH NAMENJAMO ZA PRIHODNOST VAŠIH OTROK IN VNUKOV – NIČ NE STANE!
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: