c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Smrad, prah in hrup ne sodijo v Vrtojbo


Vrtojbenci imajo dovolj smradu, hrupa in prahu v središču vasi, kjer stoji asfaltna baza Kolektorja CPG. Ta naj bi bila po njihovem vzrok za onesnaževanje okolja.

Vrtojbenci imajo dovolj smradu, hrupa in prahu.

V sredo 05.06.2019 so uradno ustanovili civilno pobudo za rešitev težav v lokalnem okolju. Zbrali so čez sto podpisov domačinov. Ti za nastali težavi ne nameravajo iskati krivcev, temveč rešitve. Da je problematika asfaltne baze pereča tema in da imajo krajani dovolj večletnega moledovanja pristojnih je sinoči namreč dokazovala polna dvorana v Vrtojbi.

Civilna pobuda si je zadala cilj, da asfaltna baza preneha z obratovanjem. Pri tem jim bo pomagala okoljevarstvena organizacija Alpe Adria Green Slovenija. Predsednik Vojko Bernard je povedal, da bo AAG nudila bo predvsem tehnično pomoč pri pridobivanju dokumentacije in pri poskusih, da se opravijo vse potrebne meritve. Na podlagi tega bomo lahko videli, ali je asfaltna baza za to okolje primerna ali ne in ali bi jo morali zapreti.

Cilji občanov so legitimni, je ustanovitev civilne pobude podprl župan občine Šempeter Vrtojba Milan Turk: “Mi se problematik zavedamo in redno opozarjamo pristojne in naredimo tudi kaj drugega kar je pač potrebno in kar zmoremo in za kar imamo zakonske možnosti, da se to kar si oni želijo, uresniči.”

Civilna pobuda bo v prihodnjih dneh v Vrtojbi nadaljevala z zbiranjem podpisov.

PODPIŠITE PETICIJO:

ZAHTEVAMO TAKOJŠNJE SPREJETJE USTREZNE ZAKONODAJE O SMRADU!

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

Podprite AAG

ODSTOPI 0,5% DOHODNINE DRUŠTVU ALPE ADRIA GREEN, KI JIH NAMENJAMO ZA PRIHODNOST VAŠIH OTROK IN VNUKOV – NIČ NE STANE!
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: