c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Občina in prebivalci enotni: vetrnic v Brkinih ne bo!


Armin Sejarić

V vaškem domu na Artvižah v hrpeljsko kozinski občini so bili sinoči občani enotni bolj kot kadarkoli. Kot so poudarjali vsi po vrsti, vetrnih elektrarn v Brkinih ne bo.Občani so jasni: vetrnic v Brkinih nočemo! Radio Koper/Armin SejarićObčani so jasni: vetrnic v Brkinih nočemo! Radio Koper/Armin Sejarić

Občina in prebivalci so si enotni: vetrnic v Brkinih nočemo. Županja občine Hrpelje-Kozina Saša Likavec Svetelšek:

Vetrne elektrarne v Brkine ne sodijo!

Enakega mnenja so tudi krajani, ki so sinoči napolnili vaški dom na Artvižah. Vetrnicam ostro nasprotujejo in si jih v svojih krajih ne želijo:

Umeščanje vetrnic v ta prostor pomeni nepovratno uničenje narave in v bistvu umeščanje takih industrijskih con v absolutno neokrnjeno naravo, ki jih v Sloveniji sploh ni.

Mi se v Brkinih ne bomo pustili. Še Nemce smo pregnali, fašiste, da pa ne bi dva mladeniča!

Sinočnjega zbora bi se morali udeležiti tudi predstavniki podjetja Eolka, a so udeležbo, na čelu z lastnikom Zoranom Jankovićem odpovedali. Eden izmed občanov Vasja Ivančič:

S tem so prikazali svojo kredibilnost, pokazali so, da bi radi vlagali milijone, ampak hkrati s tem niso pripravljeni stopiti pred ljudi, niso pripravljeni povedati, kje bodo dobili ta denar in ne nazadnje niso se pripravljeni soočiti z mnenjem prebivalstva.

Ker naj bi predsednik Krajevne skupnosti Artviž Darko Škerjanc deloval neetično, pristransko in v lastno korist, saj naj bi z investitorjem sodeloval za hrbtom občanov, ga Civilna iniciativa poziva k odstopu. Darija Grčar:

Kot predsednik krajevne skupnosti nas ni obveščal o projektu, o katerem je on vedel že verjetno pred aprilom. Mi smo to izvedeli 15. oktobra, slučajno. On je namerno zavlačeval, deloval v lastnem interesu, namesto, da bi deloval v interesu krajevne skupnosti.”

Škerjanc se, tako kot večina občanov, ki se z gradnjo vetrnic strinjajo, zbora ni udeležil. Strokovnjaki pa so izpostavili, da vetrnice v tako pokrajino ne sodijo. Ob tem so poudarili, da četudi bi država želela vsiliti svoje mnenje, tamkajšnji prebivalci niso povsem brez moči.

VIR:

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

Podprite AAG preko položnice ali Donirate lako tudi preko PEYPAL servisa

ODSTOPI 0,5% DOHODNINE DRUŠTVU ALPE ADRIA GREEN, KI JIH NAMENJAMO ZA PRIHODNOST VAŠIH OTROK IN VNUKOV – NIČ NE STANE!

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: