c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

PROMOCIJA DEFICITARNIH POKLICEV – ELEKTRIČNA MOBILNOST


AAG SODELUJE PRI INFORMATIFNIH DNEVIH ZA BODOČE DIJAKE

Alpe Adria Green (AAG) kljub omejenim možnostim delovanja zaradi omejitev v javnem življenju, ki jih narekuje pandemija Covid 19, nadaljuje z izvajanjem aktivnosti različnih izobraževalno ozaveščevalnih projektov.

V okviru projekta E_voziček:  dimenzioniranje e-pogonov za poklicne šole smo skupaj s partnerji projekta ( Inštitut Metron , srednje tehnične šole po Sloveniji) pripravili tudi promocijsko kampanjo. Z njo želimo bodoče dijake, ki iščejo informacije o nadaljnem šolanju in ustvarjanju delovne kariere, opozoriti na prihodnost e- mobilnosti v okviru trajnostnega prometa in z njimi posledično na nova , zelena delovna mesta.

Tehnični poklici, kot so avtomehaniki, so deficitarni poklici, kar pomeni, da zaradi pomanjkanja strokovnjakov takih profilov težko uvajamo tudi nove tehnologije kot so električni avtomobili v vsakdanjo življenje. Dejstvo je, da  množična uporaba električnih avtomobilov kot prevladajajoča oblika transporta za seboj potegne mnoge izzive in dileme. Ena izmed pomebnejših je tudi ustvrjanje učinkovite in usposobljene mreže vzdrževanaja in popravil takih vozil, zato se v AAG že nekaj zadnjih let trudimo, da bi približali tematiko mladim in jih spodbudili, da bi se aktivno vključili v področje e-mobilnosti.

V času informativnih dnevov za bodoče dijake in dijakinje  smo v AAG pripravili  promocijski spot, v katerem smo predstavili bistvene elemnte e- mobilnosti in delo dijakov srednjih tehniških šol, ki so sodelovali v izobraževanjih in usposabljanih pri načrtovanjih, oblikovanjih, predelavah in izdelavah pognov in polnilnih sistemov za električna vozila. Ogled promocijskega spota je možen na komunikacijskih orodjih AAG in kanalu You tube.

Za sodelovanje pri aktivnostih projekta so poleg sofinacerjema projekta – Eko sklad RS ter MOP zahvaljujemo tudi strokovnem partnerju projekta Inštitutu Metron ter vsem srednjim šolam, ki so prepoznale vrednost in potrebo vključevanja teh vsebin v redne šolske učne programe: SIC Ljubljana, ŠC Kranj, ŠC Škofja Loka, ŠC Domžale ter SŠTS Šiška.

ŠE DO 01.05.2021 LAHKO ZA LETO 2020,   1,0 % SVOJE DOHODNINE, KI BI JO DRUGAČE DALI DRŽAVI,  ODSTOPITE DRUŠTVU ALPE ADRIA GREEN, KI JO NAMENJAMO ZA PRIHODNOST VAŠIH OTROK IN VNUKOV – NIČ VAS NE STANE!

POSTANITE ČLAN AAG

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

PODPRITE ALPE ADRIA GREEN INTERNACIOL ORG.

DONIRAJTE PREKO PAYPAL

Donate-page-001

PLAČILO ČLANARINE PREKO PAYPAL
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: