c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Slovenija v postopek pred Sodiščem EU v zvezi s čiščenjem odpadnih vod


Komisija se je odločila, da proti Sloveniji začne postopek pred Sodiščem EU zaradi neizpolnjevanja zahtev o čiščenju komunalne odpadne vode (Direktiva 91/271/EGS). Države članice morajo zagotoviti, da mestne aglomeracije (manjša in večja mesta, naselja) ustrezno zbirajo in čistijo svojo odpadno vodo ter tako odpravijo ali zmanjšajo vse njene neželene učinke.

zaradi ind. cone Laze onesnažen potok Z od ind. c. (Stražišče pri Kranju) - 2017-07-21 19-08-44

Foto AAG: industrijska cona Laze Kranj

Novica EU z dne 18/02/2021

Aglomeracije Ljubljana, Trbovlje, Kočevje in Loka  ne izpolnjujejo teh zahtev, ker komunalna odpadna voda, ki vstopa v kanalizacijske sisteme, pred odvajanjem ni ustrezno očiščena. Čeprav so slovenski organi predložili podatke o spremljanju, da bi dokazali skladnost z zahtevami direktive, je Komisija na podlagi pomanjkljivosti in vrzeli, ugotovljenih v teh podatkih, sklenila, da organi niso dokazali skladnosti navedenih aglomeracij. Zato bo proti Sloveniji začela navedeni postopek.

Komisija je Sloveniji poslala uradni opomin in jo pozvala, naj na slovenska območja cestninjenja sprejme ponudnike storitev evropskega elektronskega cestninjenja (EETS) ter tako izpolni obveznosti iz Direktive 2004/52/ES in Odločbe 2009/750/ES. Evropska pravila imajo ključno vlogo pri oblikovanju skupnega trga za storitve EETS v Evropi ter pri vzpostavljanju interoperabilnosti za uporabnike. Določajo sklenitev pogajanj za pogodbo med izvajalci cestninjenja in ponudniki storitev brez odlašanja, da se ponudnikom EETS zagotovi pravičen in nediskriminatoren dostop do trga cestninjenja. Slovenija ima na voljo dva meseca za odgovor, sicer ji Komisija lahko pošlje obrazloženo mnenje.

ŠE DO 01.05.2021 LAHKO ZA LETO 2020,   1,0 % SVOJE DOHODNINE, KI BI JO DRUGAČE DALI DRŽAVI,  ODSTOPITE DRUŠTVU ALPE ADRIA GREEN, KI JO NAMENJAMO ZA PRIHODNOST VAŠIH OTROK IN VNUKOV – NIČ VAS NE STANE!

POSTANITE ČLAN AAG

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

PODPRITE ALPE ADRIA GREEN INTERNACIOL ORG.

DONIRAJTE PREKO PAYPAL

Donate-page-001

PLAČILO ČLANARINE PREKO PAYPAL
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: