c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

KAMNOLOM LAŽE: KAKŠEN JE BIL HRUP, ŠE NI NESPORNO ZNANO


hrup - kamnolom laže

A-project ponuja meritve

Ker vaščani Laž ne zaupajo meritvam hrupa iz kamnoloma Laže (na fotografiji), ki jih je za lastnika kamnoloma Kolektor CPG opravila mariborska družba A-project, direktor družbe Aleš Globevnik vaščanom ponuja plačilo meritev, ki bi jih opravil kak drug neodvisen izvajalec: “V kolikor krajani ne verjamejo poročilom o hrupu, katere je izvedlo naše podjetje, naj naročijo svoje meritve pri pooblaščeni instituciji (razen pri ZVD, d.o.o.). Edini pogoj je, da se hrup ves čas izvajanja meritev snema. Meritve plača podjetje A-projekt, d.o.o, v kolikor se izkaže, da kamnolom Laže povzroča pri stanovanjskih stavbah v naselju Laže čezmeren hrup, v nasprotnem primeru meritve plačajo krajani Laž,” sporoča Globevnik. A kot kaže. vaščani tega ne bodo sprejeli: “Naj najprej oni dokažejo, da so naredili meritve prav,” je odgovoril Diego Loredan, ki glede hrupa iz kamnoloma zastopa vaščane in spomnil, da je meritve A-projecta za neveljavne potrdila tudi Agencija za okolje. Vaščani pa so nezaupljivi tudi do ugotovitev okoljske inšpekcije, ki se je oprla prav na te sporne meritve.

Povezave:

– » ČRNA LISTA AAG« ZA LETO 2020

PO DVEH LETIH PREJELI ODGOVOR INŠPEKCIJE ZA OKOLJE, KI V KAMNOLOMU LAŽE NI ODKRILA NIČ SPORNEGA

Zaradi izpustov iz kamnoloma Laže, opuščajo kmetovanje

ŠE DO 01.05.2021 LAHKO ZA LETO 2020,   1,0 % SVOJE DOHODNINE, KI BI JO DRUGAČE DALI DRŽAVI,  ODSTOPITE DRUŠTVU ALPE ADRIA GREEN, KI JO NAMENJAMO ZA PRIHODNOST VAŠIH OTROK IN VNUKOV – NIČ VAS NE STANE!

POSTANITE ČLAN AAG

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

PODPRITE ALPE ADRIA GREEN INTERNACIOL ORG.

DONIRAJTE PREKO PAYPAL

Donate-page-001

PLAČILO ČLANARINE PREKO PAYPAL
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: