c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

AAG je postala nova članica čezmejne koalicijske mreže Citizens Take Over Europe


 

Logo_CTOE

AAG je postala uradna članice povezovalne mreže Citizens Take Over Europe. Apolitična mreža, ki deluje na podlagi načel sodelovanja, vključevanja, deliberacije, transparentnosti, odgovornosti, efektivnosti in drugih vrednot, združuje posameznike in organizacije civilne družbe iz vseh evropskih držav s ciljem spodbujanja evropske demokracije v prihodnosti in opolnomočenja participativnih orodij odločanja ter snovanja deliberativnih in inovativnih pristopov, pri katerih je koncept državljana postavljen v središče vseh komunikacijskih procesov. Mreža v svoji viziji vidi moč v čezmejnem povezovanju in organiziranju ter oblikovanju takšne Evrope, ki bo znala poskrbeti in Evrope, za katero bo istočasno tudi poskrbljeno.

Ena izmed odmevnih akcij mreže je peticija, namenjena Evropskemu Parlamentu, s katero se nagovarja pristojne in odgovorne osebe, da se pri Konferenci o prihodnosti Evrope, ki poteka za zaprtimi vrati institucij EU, aktivno vključi državljane pri določanju prednostnih nalog in ambcij EU ter pri soustvarjanju konference v duhu enakovrednega partnerstva, za kar je potrebno zagotoviti transparentnost in javnost informacij ter pravočasno obveščanje. Trenutno ravnanje evropskih institucij, vezano na Konferenco o prihodnosti Evrope, ni v skladu s političnimi smernicami za Evropsko unijo 2019-2024, ki so predstavljene s strani Ursule von der Leyen in so v nasprotju s:

– Pogodbo o Evropski uniji, ki v svojem prvem členu jasno določa, da je treba odločitve v Uniji sprejemati čim bolj javno in v kar najtesnješi povezavi z državljani in

Pogodbo o delovanju Evropske unije, ki v svojem petnajstem členu zaradi spodbujanja dobrega upravljanja in zagotavljanja sodelovanj civilne družbe, napotuje institucije, organe, urade in agencije Unije, na čim bolj odprto delovanje.

Ker se Alpe Adria Green zaveda skupne moči povezovanja in nastopanja v odnosu do oblastnih odločevalcev, pa naj si bo to znotraj ali zunaj teritorialnih meja Slovenije, se ponosno priključuje mreži Citizens Take Over Europe, ki se vsakodnevno, med drugim tudi zaradi vse daljše liste članov mreže, vse bolj in bolj krepi ter tako zavzema pomembno mesto soodločevalca oziroma sogovornika na parketu Evropske unije.

ŠE DO 31.05.2021 LAHKO ZA LETO 2020,   1,0 % SVOJE DOHODNINE, KI BI JO DRUGAČE DALI DRŽAVI,  ODSTOPITE DRUŠTVU ALPE ADRIA GREEN, KI JO NAMENJAMO ZA PRIHODNOST VAŠIH OTROK IN VNUKOV – NIČ VAS NE STANE!

POSTANITE ČLAN AAG

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

PODPRITE ALPE ADRIA GREEN INTERNACIOL ORG.

DONIRAJTE PREKO PAYPAL

Donate-page-001

PLAČILO ČLANARINE PREKO PAYPAL
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: