c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

TARČI RTV SLO1 o zakonu o vodah na rob


V Tarči na RTV SLO 1, ki je bila predvajana v četrtek 29.04.2021 in je bila posvečena referendumu o vodah, je bil med drugim izpostavljen kanal C0. V studio so povabili ljudi, ki se do te oddaje niso ukvarjali z problemom, da bo neprimerna nova zgrajena kanalizacija ogrozila podtalnico na Ljubljanskem barju. Člane iz AAG, ki pa se resnično ukrepajo in opozarjajo na posledice izgradnje C0 kanala pa so pripravljavci Tarče preprosto izpustili – ignorilali.

image

AAG ima kritični pogled, ki izhaja iz analize neposredne operativnosti predlaganega zakona o vodah s primerom na konkretni lokaciji, na vodo zajemnem območju vodonosnika Brod Ježica. Tukaj je kot vemo ljubljanski župan Janković nezakonito, v zemljino vodonosnika vgradil kanalizacijsko cev kanal C0 premera 1200 mm. Kot se spomnite smo javnost že obvestil, da je ta mega kanalizacija del mega urbanizacije vodo zajemnega območja Kleče, konkretno, kmetijskih zemljišč na VVO Brod Ježica. 

Analiza AAG, Vizjakovega zakona o vodah z dosedanjimi nezakonitimi Jankovićevimi urbanimi posegi na VVO Brod Ježica dokazuje, da lahko Janković po Vizjakovem zakonu o vodah na VVO Brod Ježica izgradi mega stanovanjsko poslovni koncept, torej vse kar si je zamislil. In kaj si je zamislil? Kot veste je Janković na VVO Kleče, Brod, Ježica že pričel z prisilnim odkupom kmetijskih zemljišč predvsem pa vlaga velike napore, da bi izpeljal razlastitev lastnikov kmetijskih zemljišč. Nadalje, v občinski plan vnaša nepotrebno širitev Nemške ceste iz dvopasovne v štiripasovno cesto od krožišča Ježica do priključka na Gorenjsko AC v Vižmarjih. Ta cesta bi služila za prometno oskrbo novo zasnovanih poslovno stanovanjskih sosesk. Za lažjo podobo si zamislite Celovško cesto s konglomeratom Celovški dvori, kamor so nabutali stanovanj in poslovnih objektov, … skratka Novo mesto v Mestu. 

Po analizi AAG je potrebno Vizjakov zakon zavrniti. Politikantskemu referendumu o zakonu o vodah se lahko izognemo le tako, da se odpravimo na vlado, da nas sprejme premier Janša s svojo ekipo z Vizjakom na čelu in da jim povemo vzroke zakaj je potrebno zakon umakniti. Torej zato, da se urbanizacija VVO Kleče ustavi, že izvedena in vkopana kanalizacija Brod Ježica z mega urbanim profilom kanala C0 pa se mora odstraniti. Zato, ker bo ta nezakonito izvedena trasa kanala C0 na VVO Brod Ježica postala legalen kanalizacijski koridor, ki se ga bo dalo kadarkoli v prihodnje aktivirati za sprevržene investicijske namene.

Prepričani smo, da smo v ozkem krogu zavednih strokovnjakov in neposredno prizadetih lastnikov pridelovalcev hrane z zemljišč v Ježici in AAG orali ledino dvigovanja okoljske zavesti prav na primeru megakanalizacije kanala C0, ki ga je Janković umestil na najpomembnejšem slovenskem vodonosniku, v glavni vir pitne vode, ki dnevno oskrbuje od 300 000 do 500 000 prebivalcev Ljubljane (ob redno prijavljenih še vsi dnevni in ostali migranti). Vsa naša prizadevanja od obveščanja komisij EU do vseh aktivnosti v Sloveniji (dva naša člana sva bila tudi zaslišana v bunkerjih ljubljanske policije) pa do medijskega vrhunca s Tarčo na RTV SLO 1, prihaja z Vizjakovim nezakonitim zakonom o vodah (je nedvoumno v nasprotju z Ustavo RS, s 70.a členom (pravica do pitne vode) v sklepno fazo. 

Ja, smo orali ledino, sedaj pa imamo MASPOK, .. Kako usmeriti to pozitivno energijo v neodtujljivo pravico trajnostne rabe vodnih virov in predvsem zaščito vodo zajemnega mesta Brod Ježica? 

Smo proti rušenju vlade v tem kriznem trenutku. Ali se zaveda, da je njena edina rešitev v nastali situaciji ta, da zavrne Vizjakov zakon o vodah in se s tem izogne referendumu o vodah. Ki bo uspel, vlada pa se ne bo mogla izogniti kolapsu na vprašanju kanala C0. Kako absurdno. AAG je v zvezi s kanalom C0, s političnimi skupinami, najprej s SDS potem pa z vsemi ostalimi parlamentarnimi strankami, zelo učinkovito izpeljala trenutek resnice v DZ RS. Enoglasna podpora vseh parlamentarnih strank glede odstranitve kanalizacije kanala C0 med Brodom in Ježico. ta ista SDS pa sedaj Vizjakov vlaga zakon o vodah, ki bo legaliziral kanalizacijski koridor za njim pa zakonito izgradnjo poslovno stanovanjskih kompleksov. Na to poniglavost ne moremo pristati.

AAG smo oblikovali skupino v kateri že sedaj sodelujejo tako strokovnjaki kot prizadeti kmeti in lastniki zemljič na področju nameravane izgradnje. V kolikor se bo ta država odločila nadaljevati izgradnjo kanala C0 bomo “vkopili” že preizkušen način boja proti kapitalu in problem sprožila na vseh institucijah Evropske Unije, do zaustavitve in sanacije že pričete gradnje.

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

ŠE DO 31.05.2021 LAHKO ZA LETO 2020   1,0 % SVOJE DOHODNINE, KI BI JO DRUGAČE DALI DRŽAVI,  ODSTOPITE DRUŠTVU ALPE ADRIA GREEN, KI JO NAMENJAMO ZA PRIHODNOST VAŠIH OTROK IN VNUKOV – NIČ VAS NE STANE!

POSTANITE ČLAN AAG

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

PODPRITE ALPE ADRIA GREEN INTERNACIOL ORG.

DONIRAJTE PREKO PAYPAL

PLAČILO ČLANARINE PREKO PAYPAL
%d bloggers like this: