c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Širjenje plastike in strupenih kemikalij se mora končati!


Ko se bo svet pričel resnično pričel zavedati resnične nevarnosti in se bo spopadel s podnebno krizo, se bodo fosilna goriva počasi umikala iz primarnih virov energije. To je dobra novica. Slaba novica pa je, da petrokemična industrija računa, da bo močno povečala proizvodnjo plastike in strupenih kemikalij iz fosilnih goriv, ​​da bi pridobila na svojih zalogah nafte in plina.

Zaradi tega prehoda so izzivi podnebja, onesnaženja s plastiko in kemične toksičnosti – ki se sprva morda zdijo ločeni problemi – dejansko povezani in zahtevajo sistemski pristop k reševanju. Nevarnost je v tem, da lahko, če se osredotočimo le na eno samo meritev, na primer emisije toplogrednih plinov, nenamerno spodbudimo prehod z goriva na plastiko in kemikalije, ki so prav tako nevarne in nevzdržne.

Po poročilu Mednarodne agencije za energijo za leto 2018 petrokemikalije , ki so narejene iz nafte in zemeljskega plina, “hitro postajajo največji gonilnik svetovnega povpraševanja po nafti.”

Petrokemikalije so povsod prisotne v vsakodnevnih izdelkih in mnoge od njih zastrupljajo nas in naše otroke. Raziskave so pokazale da odstranjevalci madežev, zaviralci gorenja, ftalati in drugi strupi prispevajo k raku, padcu števila sperme, debelosti in številnim nevrološkim, reproduktivnim in imunskim težavam.

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

Podprite nas – doniraj AAG- 1% dohodnine

Donirajte

Postanite partner AAG

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: