c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

207 organizacij poziva EU, naj sprejme močan zakon o obnovi narave


Skupna izjava #Obnovite naravo

Zakon EU o obnovi narave je ključna in edinstvena priložnost za spopadanje z dvojno biotsko raznovrstnostjo in podnebno krizo, hkrati pa ustvarja številne koristi za naše zdravje, gospodarstvo, prehransko varnost in splošno dobro počutje. Ustrezna obnova naših ekosistemov je bolj kot kdaj koli prej obvezna.

207 organizacij civilne družbe, med njimi tudi Alpe Adria Green,  se je zbralo v tej skupni izjavi , da bi pozvalo vse države članice EU, poslance Evropskega parlamenta in Evropsko komisijo, naj nujno sprejmejo močan zakon o obnovi narave.

Predlog  zakona EU o obnovi narave  je Evropska komisija vložila junija 2022 in vključuje pravno zavezujoče cilje obnove za različne ekosisteme po vsej EU. Lahko spremeni igro za  naravo ,  ljudi ,  podnebje  in  gospodarstvo  , saj vsak 1 €, vložen v obnovo narave, doda med 8 in 38 € ekonomske vrednosti.

Povsod po celini je nujno potrebna obsežna obnova narave, da bi odpravili uničujočo izgubo biotske raznovrstnosti, ohranili ključne koristi, ki jih zagotavlja narava (čist zrak in voda, hrana, opraševanje pridelkov) in naredili Evropo bolj odporno na vplive podnebnih sprememb, kot so hude suše in poplave.

Evropa si ne more več privoščiti izkoriščanja in zanemarjanja svoje narave, s tem zakonom pa lahko naredimo eno najboljših naložb – v naravo.  

#ObnovimoNaravo, zdaj!

Nadaljujte z branjem

Povezava:

EU Zakon o obnovi narave vrača naravo v naša življenja

ZBORNIK E-NOVIC ALPE ADRIA GREEN – HRAST 2022 V PDF

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

NAMENITE 1,0% DOHODNINE ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK–  NIČ VAS NE STANE

Spletna platforma za okoljsko pravo EU

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: