c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Netesnost kanala C0 ob poplavah zagotovljena!


Zagotovila ljubljanske občine, da je kanal C0 varen, so se izkazala za lažna. Jankoviću se je zlagala zadnja povodenj, ki je globoko pod vodo potopila odseke zloglasnega kanala. Nekateri Ljubljančani so zdaj prepričani, da bi kanal, če bi že deloval, povzročil ekološko katastrofo. Prav na ta scenarij dogajanja so mestne oblasti že večkrat opozorili tako stroka kot lokalni predstavniki v mestnem svetu.

Na eno od teh priložnosti je opozoril ljubljanski mestni svetnik, ki je Jankovića v mestnem svetu vprašal, kakšna je odpornost kinete, cevi in ​​spojev na dvig vode, če se gladina podtalnice dvigne nad kanal C0, je odgovoril, da “ni pričakovati dviga”. Podtalnica je bila zdaj nekaj metrov nad kanalom C0. Janković in njegova ekipa tega niso predvideli!

V odgovoru občina trdi, da je »plovnost«, kjer je bila postavitev oz. armiranobetonske kinete je predvidena, ni predvidena.

Na  Twitterju pa je mestna občina, kot odgovor, zapisala: Če pa bi do tega prišlo, bi lahko prišlo do premikov celotne konstrukcije, posledično do poškodb cevi in ​​izliva odplak na vodovarstvena območja. Zdaj je očitno prišlo do tega.

Tveganja so ogromna


Pogovarjali smo se s Tomažem Ogrinom , strokovnim sodelavcem društva Alpe Adria Green, ki poudarja, da v nasprotju z zagotovili občine v geološkem poročilu jasno piše, da kanal poteka po poplavljenem terenu in da sile vzgona. lahko deluje na kanal. Na vprašanje, ali so te sile ob zadnji poplavi poškodovale ali celo odprle kanal, odgovarja, da so nekateri nasipi “zelo mehki”, zato je povsem možno, da se je to zgodilo. »Iz ocen Geološkega zavoda izhaja, da so te možnosti identificirane in predvidene. Kljub temu je mesto nadaljevalo z gradnjo, ne glede na ta poročila geologov. Tu so velika tveganja,« pojasnjuje Ogrin.

Tomaž Ogrin iz Alpe Adria Green.

»Človek ima občutek, da ljubljanskemu županu ni mar za nič, le za čimprejšnjo dokončanje izgradnje Kanala C0, da lahko odpre steklenico šampanjca. To je vse. Njemu je vseeno, ker je zaščiten,« je zaključil Ogrin.

VIR: STA

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!!!

NAMENITE 1,0% DOHODNINE ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK – NIČ VAS NE STANE! –  

OBRAZEC VAM JE NA VOLJO V PDF OBLIKI NA POVEZAVI – KLIKNI

ŽELIM POPRETI DELO AAG ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK

POSTANITE ČLAN AAG

Spletna platforma za okoljsko pravo EU

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST




Blog at WordPress.com.