c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

PROJEKT: Save the Future, 2013


Projekt Save the Future je intermedijski projekt v nastajanju, ki preizprašuje ekološke probleme v lokalnem in širšem globalnem okolju. Tokrat Save the Future tematizira problem pitne vode kot tudi vodo nasploh. Voda je kot element ena sama, tista, ki nam priteče iz vodovodne pipe, kot tista, s katero splakujemo naša stranišča v kanalizacijo. Voda nam kot dar pada z neba in teče po strugah. Zdi se samoumevna.

V projektu se za izpostavitev ideje poslužujem metodologije oglaševalcev in namesto galerijskega prostora zasedam medijski prostor, javni prostor v obliki plakatov in oglasov v časopisu, vodo pa ponujam po lokalih v mestnem jedru.

Odločila sem se, da na povsem enak način, kot to počnejo reklamne agencije, tudi sama reklamiram ustekleničeno vodo Savinja, s sloganom Savinja polna življenja. S tem poskušam odpirati mnoga vprašanja povezana z vodo. Od tega tudi ali si želimo, da so vodotoki, ki tečejo skozi naša mesta pitni, kolikšen delež v ceni ustekleničene vode sploh predstavlja voda sama in konec koncev ali se sploh zavedamo dobrin nasploh, takih ki so še samoumevne in tistih, ki bi si jih z nekim premišljenim okoljskim ravnanjem znova pridobili nazaj. Problem vode pa ni omejen le na vodo samo, za ohranitev pitne vode je potrebna ohranitev naravnega okolja na sploh. S posegi v reke, ki niso sonaravni, ogrožamo življenje v njih. Brez dreves ob rekam in brez rib v njih postane voda mrtva, s poglabljanjem struge se niža vodostaj in posledično tudi nivo podtalnice, le- ta pa je vir za napajanje mestnih vodovodov…

Reklama za vodo Savinja se pojavljala v časopisih ter reklamnih panojih po Celju (JUMBO plakat pri Cinkarni in na Ljubljanski vpadnici, niz plakatov po mestu) kot tudi namizna samo stoječa reklama, ki bo prisotna v več lokalih po mestu, kjer ustekleničeno vodo tudi ponujam. V ceni stekleničke vode so všteti vsi stroški embalaže kot tudi reklamne kampanje le voda je zastonj. Na voljo je 100 numeriranih stekleničk s kozarcem.

 

Andreja Džakušič

 

Svavija1Savinja2Savinja3Savinja4Savinja5sadra5Savinja6

 

 

Alpe Adria Green deluje, brez redno zaposlenih. Finančna sredstva za naše delovanje prispevajo prevsem občani, preko:

-članarin

– od dela dohodnine, ki jo lahko daste AAG, namesto državi – več:

https://alpeadriagreen.wordpress.com/dohodnina-obrazrc/

– od donacij posameznikov in podjetij

DubLi – Travel, Shopping, Entertainment & Savings, če izberete potovanje ali nakupujete na tej spletni strani:

https://alpeadriagreen.files.wordpress.com/2010/11/aag-reklama2.jpg?w=557&h=270
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: