c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

VABILO NA OKROGLO MIZO: OMEJITVE MOTORNEGA PROMETA V NARAVOVARSTVENO ZAŠČITENIH OKOLJIH ( TNP)


AAG znakeko sklad1

AlpeAdriaGreen, mednarodno društvo za varovanje okolja, v sodelovanju z Inštitutom Metron ter Inštitutom Jožefa Stefana , v okviru aktivnosti projekta E- Avto-Mladi vabi na okroglo mizo z naslovom

Omejitve motornega prometa v naravovarstveno zaščitenih okoljih na primeru TNP

v organizaciji Alpe Adria Green, mednarodnega društva za varstvo okolja pod pokroviteljstvom

Eko sklada RS,

ki bo v torek, 10. Oktobra a ob 17.00 v v sejni dvorani Hotela Krek, Hraška cesta 15, Lesce

.5

cesta na Vogar

Rast turizma in s tem tudi prometne obremenitve na okolje je vsak dan večja, še posebno so močno obremenjena tudi naravovarstvena področja, kot je območje Triglavskega narodnega parka. V letošnjem poletju je tako prišlo do več pobud za različne vrste omejitev motornega prometa na področju TNP.

Problematika omejitve prometa na področju TNP ni nova. Že nekaj let se vrstijo pobude, razprave in različna strokovna mnenja in rešitve glede te problematike.

Sodelujejo:

Tony Mlakar, moderator  – AAG,

Dr. Matej Ogrin – CIPRA Slovenija, društva za varstvo ALP

Bojan Dejak – predsednik sveta TNP,

Marija Vičar – nekdanja direktorica  zavoda TNP

Franc Kramar- župan občine Bohinj

V razpravi bodo sodelovali tudi prisotni predstavniki lokalnih skupnosti, predstavniki pristojnih ministrstev ter nevladnih organizacij.

V AAG smo mnenja, da je potrebno o problematiki ponovno razpravljati, seznaniti širšo javnost o tem ter nasloviti konkretne predloge in rešitve na zakonodajalce. Z izbranimi gosti okrogle mize bomo skušali izpostaviti največje probleme in nakazati možne rešitve za razbremenitev okolja.

Za vse informacije o dogodku smo vam na voljo na elektronskem naslovu info@alpeadriagreen.com ali na telefonski številki 041 703 379 ( Tony Mlakar, vodja projekta).

VSTOP PROST – VLJUDNO VABLJENI!

Tony Mlakar, AAG

Vodja projekta E-Mladi-Avto

Povezava: EKO PATRULJA AAG V TNP

POSTANITE ČLAN AAG ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK

NAMENITE 0,5 % DOHODNINE ALPE ADRIA GREEN, KI DELUJE KOT NEPRIDOBITNA ORGANIZACIJA BREZ REDNO ZAPOSLENIH. VES ZBRANI DENAR NAMENIMO ZA ZDRAVO PRIHODNOST NAŠIH OTROK!!!
%d bloggers like this: