c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Inšpektorat RS zahteva na podlagi prijave AAG odstranitev elektrofiltrskega pepela v Zalogu


zlindra-21.4.2020-3

Alpe Adria Green je na podlagi poročila Eko Patrulje AAG, ki jo je izvedla  21 – 22. 04.2020 na območju Zaloga na naslovu Agrokombinatska 61a izvedla Eko Patruljo.

Eko Patrulja je pregledala območje in ugotovila da Podjetje ML Surovine d. o. o., Ljubljana odlaga tam odlaga  elektro filtrski pepel iz Toplarne Ljubljana. Skladišči ga na odprtem prostoru.

V neposredni bližini je podjetje Jata Emona d. o. o., Ljubljana, ki se ukvarja z rejo kokoši nesnic, od katerih jajca zauživamo po celi Sloveniji. Oddaljenost od deponije je ca 100 metrov proti severu. Proti jugu, manj kot 300 metrov pa je klavnica Perutnine Ptuj, kjer te kokoši koljejo in so namenjene prehrani.

Vse od nedelje popoldne, 19. 4. 2020, veter prah raznaša daleč na okoli. Le slabih 100 metrov imajo iz naselja gosto poseljenih montažnih hiš svoje vrtičke preko 2.500 ljudi, v neposredni bližini so travniki in njive, kjer kmetje pridno obdelavajo kmetijske površine. Prah se je naselil praktično po vsem, po stanovanjskih objektih, cestah, avtomobilih, zelenjavi …, zato smo se v AAG odločili, da nelegalno odlaganje elektrofiltrskega pepela in žlindre na prostem, ki bi ga moralo podjetje hraniti v zaprtih prostorih prijavimo inšpektoratu RS za okolje in naravo.

V AAG smo 15.05.2020 prejeli odgovor inšpektorata iz katerega je razvidno, da je inšpektorat ugotovil isto  EKO-PATRULJA AAG.  Inšpektorat je od podjetja zahteval z odločbo odstranitev  vsega elektrofiltrskega  pepela na prostem. Podrobnosti so razvidne iz priloženega odgovora inšpektorata.

odgovor inšpekcije - pepel Zalog-page-001

Povezavi:

EKO-PATRULJA AAG V ZALOGU RAZKRILA ODLAGALIŠČE NEVARNIH ODPADKOV PEPELA IN ŽLIDRE

Na prostem skladiščen pepel iz toplarne ‘prekril’ Zalog, odvoz obljubljajo v kratkem

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

42. ČLENA PROTIKORONSKE NOVELE

proti-koronskega zakon – 42.ČLEN – IZVLEČEK

a) če je nevladna organizacija organizirana v statusni obliki društva mora imeti najmanj 50 aktivnih članov, pri čemer se šteje, da je član aktiven, če je tekoče in za zadnji dve pretekli koledarski leti bil udeležen na zboru članov in plačal članarino;

Plačilo članarine 2020 / postanite član AAG

Podprite AAG preko položnice

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: