c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

EKO PATRULJA AAG ODKRILA SREDI KRANJA ODLAGALIŠČE ODPADKOV – DRUGIČ


Pred malo več kot enim letom smo v AAG opozorili javnost o izsledkih Eko Patrulje AAG, ki  je ugotovila, da na dvorišču komunalnega podjetja Komunala Kranj raste kup odpadkov. Verjetno je šlo za odpadno plastiko in embalažo. Kup je bil visok cca 6m in je bil viden med vožnjo po cesti Kranj – Brnik.

kup odpadkov 13.07.2021

FOTO: AAG

Leto dni po EKO PATRULJI AAG, ki je pripomogla, da so odpadke odstranili se zgodba ponavlja. Na Komunali Kranj je kup odpadkov ponovno višji od okoliških hiš. Smrad je dejansko neznosen in to ob poslovni stavbi Elektro Gorenjska da ne govorimo o podganah, ki prenašajo razne bolezni.

Da Kranj nima svoje deponije je že dolgo poznano. Kup odpadkov ogroža požarno varnost okoliških prebivalcev, saj se nahaja sredi naselja. Poleg tega pomeni tudi sanitarno nevarnost zaradi ostankov hrane v odpadkih, ki so poslastica za glodavce. Na podlagi videnega bomo zadevo zopet predali inšpekcijskih službam, da drugič ( verjetno nekateri prejemniki, pritožbo AAG niti odpri niso, saj od njih ni bilo odgovora) ugotovitvijo nezakonitost odlaganja odpadkov in ogrožanje prebivalcev Kranja na tej lokaciji.  Obvestili bomo tudi MOP in druge pristojne o zvezi z ponavljajočem zbiranju odpadkov na tem področju in neaktivnosti inšpekcijskih in drugih služb za rešitev tega problema.

Več v povezavi na:

EKO PATRULJA AAG ODKRILA SREDI KRANJA ODLAGALIŠČE ODPADKOV

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

POSTANITE ČLAN AAG- PLAČILO ČLANARINE

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

DONIRAJTE PREKO PAYPAL

PLAČILO ČLANARINE PREKO PAYPAL
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: