c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

V Glinščici prišlo do pogina rib


Gasilci so ugotovili, da v potok iz smeri gradbišča okoli 100 metrov višje priteka voda belkaste barve …

 V potoku Glinščica v Ljubljani je 1.8.2022 nekaj pred 14. uro prišlo do pogina rib. Gasilci so ugotovili, da v potok iz smeri gradbišča okoli 100 metrov višje priteka voda belkaste barve, voda v potoku nad tem mestom pa je bila bistra, je sporočila uprava za zaščito in reševanje.

Do pogina je prišlo v Glinščici v bližini policijske postaje prometne policije Ljubljana Grič. Gasilci Gasilske brigade Ljubljana so opravil meritev pH, test prisotnosti ogljikovodikov v vodi in pregledali potok.

“Voda je bila belkaste barve. Ob pregledu potoka gorvodno smo ugotovili, da iz smeri gradbišča približno 100 metrov višje v potok priteka voda belkaste barve, voda višje pa je bila bistra,” so zapisali.

Aktivirali so Ekološki laboratorij z mobilno enoto (ELME), ki bo opravil nadaljnje analize vode.

Na kraju je bila tudi policija, o dogodku so obvestili lokalno pristojno ribiško družino. Predsednik Ribiške družine Dolomiti Marijan Kerč je povedal, da so jih obvestili o poginu rib, več informacij pa ni imel. Vzrok bodo ugotavljale pristojne službe, ribiči pa bodo poginule ribe verjetno odstranjevali v torek, je dodal.

VIR: STA

Povezave:

Ekološka katastrofa: množičen pogin rib v Malem Grabnu

Proti biocidu reke Rižane

#skupajsmoAAG #togetherAAG #заједносмоAAG #заедносмеAAG

#zajednosmoAAG #insiemesiamoAAG

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!!!

Spletna platforma za okoljsko pravo EU

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

Podprite nas – doniraj AAG- 1% dohodnine

Postanite partner AAG

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST




Blog at WordPress.com.