c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Načrt ZN opisuje rešitve za zmanjšanje svetovnega onesnaževanja s plastiko


Onesnaženost s plastiko bi se lahko do leta 2040 zmanjšala za 80 odstotkov, če bi države in podjetja naredila globoke spremembe politike in trga z uporabo obstoječih tehnologij, je navedeno v novem poročilu Programa ZN za okolje (UNEP). Poročilo je objavljeno pred drugim krogom pogajanj v Parizu o globalnem sporazumu za boj proti onesnaževanju s plastiko ter opisuje obseg in naravo sprememb, potrebnih za odpravo onesnaževanja s plastiko in ustvarjanje krožnega gospodarstva.

Zapiranje pipe: Kako lahko svet odpravi onesnaževanje s plastiko in ustvari krožno gospodarstvo je analiza konkretnih praks, tržnih premikov in politik, osredotočena na rešitve, ki lahko prispevajo k razmišljanju vlade in poslovnim dejanjem.

“Način, kako proizvajamo, uporabljamo in odlagamo plastiko, onesnažuje ekosisteme, ustvarja tveganja za zdravje ljudi in destabilizira podnebje,” je dejala Inger Andersen, izvršna direktorica UNEP. »To poročilo UNEP določa časovni načrt za dramatično zmanjšanje teh tveganj s sprejetjem krožnega pristopa, ki preprečuje, da bi plastika vstopila v ekosisteme, v naša telesa in v gospodarstvo. Če sledimo temu načrtu, vključno s pogajanji o dogovoru o onesnaževanju s plastiko, lahko dosežemo velike gospodarske, socialne in okoljske zmage.«

Tržni premiki, potrebni za preoblikovanje trga v smeri krožnosti

Da bi do leta 2040 svetovno onesnaževanje s plastiko zmanjšali za 80 odstotkov, poročilo predlaga, da najprej odstranimo problematično in nepotrebno plastiko, da zmanjšamo velikost problema. Nato poročilo poziva k trem tržnim premikom – ponovna uporaba, recikliranje ter preusmeritev in diverzifikacija izdelkov:

  1. Ponovna uporaba : Spodbujanje možnosti ponovne uporabe, vključno s steklenicami za ponovno polnjenje, razpršilniki za razsuti tovor, shemami za vračilo depozitov, shemami za prevzem embalaže itd., lahko do leta 2040 zmanjša onesnaženje s plastiko za 30 odstotkov. Da bi uresničile njen potencial, morajo vlade pomagati zgraditi močnejše podjetje etui za večkratno uporabo.
  2. Reciklirajte : Zmanjšanje onesnaženosti s plastiko za dodatnih 20 odstotkov do leta 2040 je mogoče doseči, če bo recikliranje postalo stabilnejši in donosnejši podvig. Odprava subvencij za fosilna goriva, uveljavitev smernic za oblikovanje za izboljšanje možnosti recikliranja in drugi ukrepi bi povečali delež ekonomsko reciklirane plastike z 21 na 50 odstotkov.
  3. Preusmerite in diverzificirajte : Previdna zamenjava izdelkov, kot so plastični ovoji, vrečke in izdelki za s seboj, z izdelki iz alternativnih materialov (kot so papir ali materiali, ki jih je mogoče kompostirati), lahko prinese dodatnih 17 odstotkov manjšega onesnaževanja s plastiko. 

Tudi z zgornjimi ukrepi bo do leta 2040 še vedno treba varno ravnati s 100 milijoni metričnih ton plastike iz izdelkov za enkratno uporabo in izdelkov s kratko življenjsko dobo – skupaj s precejšnjo zapuščino obstoječega onesnaževanja s plastiko. To je mogoče rešiti z določitvijo in izvajanjem načrtovalskih in varnostnih standardov za odlaganje plastičnih odpadkov, ki jih ni mogoče reciklirati, ter s preglasitvijo proizvajalcev med drugim za odgovornost za izdelke, ki odstranjujejo mikroplastiko.

Na splošno bi prehod na krožno gospodarstvo povzročil 1,27 bilijona USD prihrankov, če upoštevamo stroške in prihodke od recikliranja. Nadaljnjih 3,25 bilijona USD bi prihranili zaradi izognjenih zunanjih učinkov, kot so zdravje, podnebje, onesnaževanje zraka, degradacija morskega ekosistema in stroški, povezani s sodnimi postopki. Ta premik bi lahko povzročil tudi neto povečanje za 700.000 delovnih mest do leta 2040, večinoma v državah z nizkimi dohodki, kar bi znatno izboljšalo preživetje milijonov delavcev v neformalnem okolju.

Naložbeni stroški za priporočeno sistemsko spremembo so precejšnji, vendar nižji od porabe brez te sistemske spremembe: 65 milijard USD na leto v primerjavi s 113 milijardami USD na leto. Velik del tega je mogoče mobilizirati s preusmeritvijo načrtovanih naložb v nove proizvodne obrate – ki jih zaradi zmanjšanja materialnih potreb ne potrebujejo več – ali z dajatvijo na proizvodnjo čiste plastike v potrebno krožno infrastrukturo. Vendar je čas bistvenega pomena: petletna zamuda lahko do leta 2040 povzroči povečanje onesnaženosti s plastiko za 80 milijonov ton.

Najvišji stroški tako v zavržnem gospodarstvu kot v krožnem gospodarstvu so operativni. S predpisi, ki zagotavljajo, da je plastika zasnovana tako, da je krožna, lahko sheme razširjene odgovornosti proizvajalca (EPR) pokrijejo te operativne stroške zagotavljanja krožnosti sistema tako, da od proizvajalcev zahtevajo financiranje zbiranja, recikliranja in odgovornega odstranjevanja plastičnih izdelkov ob koncu življenjske dobe.

Mednarodno dogovorjene politike lahko pomagajo premagati omejitve nacionalnega načrtovanja in poslovnega delovanja, vzdrževati cvetoče krožno svetovno plastično gospodarstvo, sprostiti poslovne priložnosti in ustvariti delovna mesta. Ti lahko vključujejo dogovorjena merila za plastične izdelke, ki bi jih lahko prepovedali, čezmejno izhodišče znanja, pravila o potrebnih minimalnih operativnih standardih shem EPR in druge standarde.

Poročilo priporoča, da bi globalni fiskalni okvir lahko bil del mednarodnih politik, ki bi recikliranim materialom omogočile enakovredno tekmovanje z neobdelanimi materiali, ustvarili ekonomijo obsega za rešitve ter vzpostavili sisteme spremljanja in mehanizme financiranja.

Bistveno je, da se oblikovalce politik spodbuja, da sprejmejo pristop, ki združuje regulativne instrumente in politike, ki obravnavajo ukrepe v celotnem življenjskem ciklu, saj se ti medsebojno krepijo v smeri preoblikovanja gospodarstva. Na primer, pravila oblikovanja, ki omogočajo gospodarno recikliranje izdelkov, je mogoče kombinirati s cilji za vključitev reciklirane vsebine in davčnimi spodbudami za obrate za recikliranje.

Poročilo obravnava tudi posebne politike, vključno s standardi za oblikovanje, varnost ter plastiko, primerno za kompostiranje in biorazgradljivo plastiko; cilji za minimalno recikliranje; sheme EPR; davki; prepovedi; komunikacijske strategije; javna naročila in označevanje. 

VIR: https://www.unep.org/

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

NAMENITE 1,0% DOHODNINE ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK–  NIČ VAS NE STANE

Spletna platforma za okoljsko pravo EU

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST




Blog at WordPress.com.