c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Okoljsko ministrstvo, ki ga vodi Andrej Vizjak, je ustavilo revizijo pri projektu gradnje kanala C0 v Ljubljani


clip_image018

V AAG smo pridobili celotno odločitev MOP, ki zavrača pregled projektne dokumentacije  za C0 kanal zaradi pomankanja denarja. Nad to odločitvijo MOP smo v AAG zgroženi!

Komentar iz častnika Finance:

Ministrstvo za okolje in prostor, ki ga vodi minister Andrej Vizjak, ne bo opravilo pregleda projektne dokumentacije v zvezi z gradnjo povezovalnega kanalizacijskega kanala C0 na vodovarstvenem območju v Mestni občini Ljubljana; pregled je odredil bivši okoljski minister Simon Zajc, da bi ugotovili, ali so vse aktivnosti tekle po predpisih.

Na razpis sta se javila dva ponudnika: zagrebški Prongrad biro bi pregled dokumentacije opravil za 6.100 evrov (z DDV), ljubljanski Geateh pa za 11.224 evrov (z DDV). Pred dnevi pa je ministrstvo obe ponudbi zavrnilo, z navedbo, “da za izvedbo naloge naročnik nima več zagotovljenih sredstev“.

Kritiki projekta C0 kot sporno izpostavljajo, da štirje od dvanajstih kilometrov kanalizacijskega kanala tečejo po strogo varovanem vodovarstvenem območju, čez ljubljanski vodonosnik Kleče, ki zagotavlja pitno vodo več sto tisoč prebivalcem prestolnice. Dlje časa so na ta vidik opozarjali tudi pri SDS. Kot je decembra 2019 navedla Nova24TV, je ljubljanski mestni svetnik ter poslanec SDS Anže Logar v poslanskem vprašanju opozoril, da MOL gradi kanalizacijski kanal CO brez opravljene presoje vplivov na okolje, trasa kanalizacijskega voda pa poteka nad vodovarstvenim območjem, ki zagotavlja čisto pitno vodo za večino ljubljanskega območja.

Odločitev-page-001

Odločitev-page-002

Povezave:

Odgovor NIJZ Ministrstvu za zdravje v zvezi z kanalom C0

EKO PATRULJA: POVODJE – KANAL C0

Zahteva Alpe Adria Green (AAG) za vstop v predhodni postopek presoje vplivov na okolje v zvezi z vgradnjo povezovalnega kanala C0
Pripombe, predlogi in zahteve AAG na Sklep o ugotovitvi javne koristi št 007-7/2020-1 za” traso C0”
Kanal C0 – vse je v redu pa ni v redu

 

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

Plačilo članarine 2020 / postanite član AAG

Podprite AAG preko položnice

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST
%d bloggers like this: