c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

V AAG prijavili nadaljevanje nasilne gradnje kanala C0 na policijo


V Ljubljani so se v sredo 23.11.2022 nadaljevala dela na povezovalnem kanalu C0 na trasi Brod-Ježica, zato smo na policisko postajo Bežigrad in v vednost Državnemu Zboru RS poslali, da bi zaščitili vodne vire oz. barje ter postavili v bran lastnikom kmetiskih zemljišč naslednjo prijavo:

Alpe Adria Green je mednarodno društvo, ki ima priznan javni interes na področju okolja in narave. Že vrsto let si prizadevamo, skupaj z lastniki parcel, da se napeljava kanala s fekalijami ne vodi preko pitne vode za 300.000 prebivalcev  Ljubljane in okrog 150.000 dnevnih obiskovalcev.

Območje zajetja pitne vode spada, po zakonodaji EU, NATO in slovenski, med KRITIČNO INFRASTRUKTURO, kar pomeni, da je nujno odstraniti VSA TVEGANJA

za onesnaženje pitne vode za glavno mesto Slovenije.

VSAK projekt napeljave fekalne, greznične vode preko zajetja za pitno vodo KRŠI zakonodajo, ki je NAD posameznim projektom.

Mestna občina Ljubljana NIMA osnove, da naroča kakršnokoli posredovanje policiji, da ščiti eno stran proti lastnikom parcel, za kar NIMA dovoljenj in hoče NASILNO vgrajevati cevi za fekalne vode preko pitne vode.

Območje je v najvišji potresni coni, preko območja gre Žužemberški prelom, kar pomeni večje premike tal, geološko poročilo opozarja na tveganje deformacij cevi in onesnaženje pitne vode. Obenem se pitna voda izpostavlja možnim sabotažam, še posebej v teh kriznih časih, podobno kot je bilo miniranje plinovodov severnega toka.

Zadeva je enostavna, če cevi NI v območju, tveganja od fekalij NI. Gre za obdobje več deset let !! , ko se bodo politiki še večkrat izmenjali in nihče ne bo odgovarjal!!!  Prebivalci ne smejo biti žrtev politikov in napačnega načrtovanja, ki ima alternativno možnost izpeljave drugje.

Po Ustavi RS, 70.a člen ima točno besedilo, med drugim: ” Vodni viri so javno dobro v upravljanju države.” MOL pa NI nad državo.

Država, Državni zbor je enoglasno namreč sklenil (priloga Uradni list), da se izgradnja kanala čez pitno vodo USTAVI, dokler ne bodo ocenjeni vplivi na okolje, česar pa MOL nima.

MOL ne more biti nad Državnim zborom!

Strokovno mnenje hidrogeologov tudi prilagamo – povezava!

Spoštovani, pozivamo vas, da ne dovolite, da pride do nasilnega vgrajevanja cevi v območje pitne vode in da pozovete MOL, da uredi stvari z državo in lastniki, ki imajo tudi po Ustavi RS pravico BRANITI svojo lastnino pred nasilnimi dejanji.

Lastniki sosednjih zemljišč so na gradbišču 23.11.2022 nasprotovali nadaljevanju gradnje kanala C0. Naši člani iz tega področja so nas obvestili da so bili na prizorišču del prisotni tudi redarji in policisti, ki so preprečevali lastnikom zemljišč, da bi nemoteno uporabljali svojo lastnino. Take “OMEJEVANJE PRAVIC UPORABE SVOJE LASTNINE” so se dogajle le v totalitarnih sistemih, PA SMO BILI PREPRIČANI, DA SO TI ČASI MINILI, KAKŠNA ZMOTA!!!!

V kolikor bo prišlo o onesnaženja pitne vode v prestolnici, če bo začel delovati C0 bodo zopet krivi kmetje, da preveč gnojijo in uporabljajo kemijo, drugi prvenstveno politiki, ki so podpirali to gradnjo pa se bodo poskrili v mišje luknje in ne bodo kaznovani, saj nihče še ni sprejel odgovornosti, če bo podtalnica na barju, ki je vodni vir za 300.000 prebivalcev, zaradi puščanja kanala C0. onesnažena!

Kot vse kaže imamo po volitvah v Ljubljani koalicijo, ki bo in jih tudi iz državne ravni podprla projekte MOL, tudi take, ki bodo uničili okolje, naravo in ogrožalo zdravje ljudi!

OČITNO SO VOLILCI PODLEGLI PAROLAM, DA BO TA KOALICIJA, KI JE SEDAJ NA OBLASTI DELOVALA PO ZAKONIH IN DEMOKRATIČNO TER USMERILA SLOVENIJO V ZELENO PRIHODNOST!!!

Povezave:

Vizjakovo ministrstvo je ustavilo razvpiti kanal C0?

EKO PATRULJA: POVODJE – KANAL C0

Kanal C0 – vse je v redu pa ni v redu

Eko patrulja AAG – kanal C0

POVEZOVALNI KANAL C0 – NOTRANJEREVIZIJSKO POROČILO MOP

AAG poslal na Evropsko komisijo dopolnitev pritožbe za kanal C0

Povezovalni kanal C0

Pripombe, predlogi in zahteve AAG na Sklep o ugotovitvi javne koristi št 007-7/2020-1 za” traso C0”

Kanal C0 – najskrbneje nadziran projekt v državi

Država je otrpnila, oblast je prevzel Kanal C0objava

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

NAMENITE 1,0% DOHODNINE ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK– NIČ VAS NE STANE

Spletna platforma za okoljsko pravo EU

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST




Blog at WordPress.com.