c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Kanal C0: ministrstvo bo odločilo do konca marca, gradnja se nadaljuje?!?


STA 02.02.2023

V postopku izdaje okoljevarstvenega soglasja za del spornega kanalizacijskega kanala C0 bo ministrstvo za naravne vire in prostor najpozneje do konca marca odločilo o (ne)priznanju statusa stranskega udeleženca okoljevarstvenemu društvu Alpe Adria Green. Občina ima sicer za celotno traso gradbeno dovoljenje in gradnjo kanalizacije nadaljuje.

Ponovni postopek o priznanju statusa stranskega udeleženca društvu Alpe Adria Green (AAG) v postopku izdaje okoljevarstvenega soglasja za del kanala C0 bo zaključen najpozneje do konca marca, so sporočili s pristojnega ministrstva za naravne vire in prostor (MNVP).

Upravno sodišče je januarja odpravilo sklep ministrstva, s katerim je to zavrglo pritožbo AAG zoper sklep Agencije za okolje (ARSO), s katerim ta društvu ni priznala statusa stranskega udeleženca. Sodišče je v obrazložitvi sodbe pojasnilo, da mora ministrstvo v ponovnem postopku vsebinsko presoditi, ali AAG izpolnjuje pogoje v zvezi z vstopom v predhodni postopek za nameravani poseg. “Ponovni postopek bo na ministrstvu za naravne vire in prostor zaključen najpozneje do konca meseca marca,” so zagotovili na MNVP.

Mestna občina Ljubljana, ki je investitor gradnje kanala C0, je vložila vlogo za pridobitev okoljevarstvenega soglasja za odsek kanala med Črnučami in Brodom v Ljubljani. Priložiti mora tudi okoljevarstveno poročilo, za katero je določen rok 11. april, pravi ministrstvo.

Po zakonu o varstvu okolja je treba pred začetkom vseh dejanj, ki lahko pomembno vplivajo na okolje, izvesti presojo njihovih vplivov na okolje in pridobiti okoljevarstveno soglasje. V njem bodo določeni morebitni dodatni varovalni ukrepi za del trase, ki poteka čez vodovarstveno območje. Občina ima sicer za celotno traso gradbeno dovoljenje.

Gradnja se nadaljuje, protesti tudi

Ljubljanski župan Zoran Janković je v torek v odzivu na omenjeno odločitev upravnega sodišča ocenil, da je vnovično odločanje o okoljevarstvenem soglasju na pravnomočno gradbeno dovoljenje “praktično neizvedljivo”, saj da že imajo soglasje Arsa, na podlagi katerega so tudi dobili gradbeno dovoljenje.

Gradnja se tako nadaljuje. V sredo so lastniki zemljišč, ki gradnji nasprotujejo, znova protestirali, tokrat so najeli tudi svojo varnostno službo. Varnostniki lastnikov niso dovolili gibanja po njihovih zemljiščih, zato je prišlo do spora z občinsko varnostno službo. Posredovala je policija, ki je manjšo skupino nasprotnikov projekta popisala.

PRIPIS AAG:

v prispevku je nekaj netočnosti in sicer:

– MOL nima vseh gradbenih dovoljenj, Pri hipodromu Stožice jim manjka
GD za 14o metrov- tukaj nimajo niti zemljišč, saj potekajo še postopki
razlastitve  pred Upravno enoto.

– poseg , ki poteka na parceli 2162 k.o. Ježica poteka vgradnja konet ,
kjub temu , da ni narejena presoja vplivov na okolje.  V Gd dovoljenju
kinet ni-  gre torej za nezakonito vgradnjo. Gradbena inšpekcija ne
reagira

3 Za nameravani poseg: Vgradnja povezovalnega kanala C0 z dodajanjem
armiranobetonske kinete med revizijskima jaškoma 142 in 166 v dolžini 2.128,95 m, nosilke nameravanega posega Mestni občini Ljubljana, Mestni trg 1, 1000 Ljubljana, na zemljiščih v k.o. 1753 Vižmarje s parcelnimi št. 1801/1, 350 in v k.o. 1734 Ježica s parcelnimi št. 2162, 2340, 1860, 1859, 1858, 1857, 1856, 1855, 1854, 2341, 1618, 1619, 1620, 1621, 1622 in 2343, je potrebno izvesti presojo vplivov na okolje in pridobiti okoljevarstveno soglasje.

– kje je država, politične stranke ( tudi opozicija)???

– ne gre za proteste lastnikov zemljišč, temveč zakonito branjenje svoji zemljišč.

Policija je popisala tudi t.i varnostnike Valine, ki so kasneje sami prestavili ograje iz zemljišč , kjer MOL nima dovoljenj, odločb itd..
Valina naj bi očitno samoiniciativno ob prisotnosti neznanega geodeta in
brez vednosti lastnikov skušala vzpostaviti t.i. varovano gradbišče

– ta del gradbišča na Ježici se do nadaljnjega zapira po nalogu nadzornika
gradbišča Brenka  in ga bodo gradbinci zapustili  v roku dveh , treh
dni..

Povezave:

V Ljubljani na gradbišču kanala C0 zopet posredovala policija!

Upravno sodišče je po dveh letih razodilo v primeru C0 kanala

EKO PATRULJA AAG PREGLEDALA USTREZNOST MATELIALOV ZA C0 KANAL

UO AAG IZBRAL ZMAGOVALCA ČRNE LISTE ZA LETO 2022

Poziv AGG Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko k izvedbi preverjanja operacije na kraju samem v zvezi z kanalom C0

Policija zopet s silo nad lastnike zemljišč na območju C0!

Kanal C0 ali s policijo nad lastnike, 3.

V AAG prijavili nadaljevanje nasilne gradnje kanala C0 na policijo

“Zdrav razum pove, da fekalij ne boš peljal čez pitno vodo”

ZBORNIK E-NOVIC ALPE ADRIA GREEN – HRAST 2022 V PDF

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

NAMENITE 1,0% DOHODNINE ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK–  NIČ VAS NE STANE

Spletna platforma za okoljsko pravo EU

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST




Blog at WordPress.com.