c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Kmečki punt pri kanalu C0! #video #foto


17.03.2023 se je pri kanalu C0, v bližini Ljubljane zgodil kmečki punt, kjer so sodelovali številni kmetje s traktorji in veliko število ostalih ljudi, katere moti Jankovičevo prilaščanje in kopanje po tuji zemlji. 

Glavni branitelji ljubljanske čiste pitne vode so že dolga leta pogumni in pokončni kmetje. Janković jih je nezakonito razlastil, sedaj pa jim še nezakonito onemogoča dostop do njihove zemlje. Kmetje so se odločili, da bodo v petek, 17.3. ob 13:45 ponovno protestirali na svoji zemlji na lokaciji gradnje nevarnega kanalizacijskega kanala.  S tem so izkazali spoštovanje in solidarnost, ter dali svoj pomemben prispevek k zaustavitvi gradnje tega nevarnega, nezakonitega, nepotrebnega in protiustavnega tranzitnega kanalizacijskega kanala nad zajetjem, ki zagotavlja 90% čiste pitne vode za Ljubljano. Če se zastrupi ta voda, Ljubljana nima drugega vira čiste pitne vode, ki ga lahko nadomesti! 

Janković nenehno ponavlja, da je gradnja kanalizacijskega kanala preko 90% zajetja pitne vode v Ljubljani zakonita in da ima vsa potrebna dovoljenja. Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo ga je postavilo na laž! Takole je med drugim zapisalo: »V zvezi z navedenim bi želeli opozoriti na 63. člen ZVO-1, ki določa, da nosilec posega lahko izvede poseg le na podlagi pravnomočnega okoljevarstvenega soglasja, ki pa v danem primeru še ni bilo izdano.« Gradnja kanalizacijskega kanala C0 je torej nezakonita in jo je treba takoj ustaviti. 

Tako se je danes Jankoviču zgodil pravi kmečki punt, kar pričajo tudi številni posnetki:

slike in video: Aleš Babič

VIR: E-MARIBOR – MARIBORSKI SPLETNI PORTAL

PRIPIS AAG:

“Ti protesti se bodo sedaj vsak petek ponavljali, ker pravna država več ne deluje,” je napovedal lastnik več zemljišč in član AAG na območju gradnje spornega kanala C0 Brane Grad, ki je povedal, da imajo zasedena zemljišča in nezakonito odvzet dostop do svoje lastnine, danes še dodatnih 50 hektarjev zemljišča. Grad je še enkrat poudaril, da še vedno gradijo brez okoljevarstvenega soglasja in brez presoje vplivov na okolje – tudi predstavnica Ministrstva je v DZ-ju povedala, da se brez teh soglasij ne bi smelo graditi.

Povezave:

Kanal C0 poteka tudi po parceli, ki ni zajeta v gradbeno dovoljenje, lastnikom pa z ograjami onemogočajo kmetovanje

C0 KANAL: Ministrstvo molči, nevladniki nas ignorirajo, bojijo se Jankovića in za svoje financiranje

Prejeli smo: Nauki iz gradnje kanala C0

Kanal C0: ministrstvo bo odločilo do konca marca, gradnja se nadaljuje?!?

V Ljubljani na gradbišču kanala C0 zopet posredovala policija!

Upravno sodišče je po dveh letih razodilo v primeru C0 kanala

EKO PATRULJA AAG PREGLEDALA USTREZNOST MATELIALOV ZA C0 KANAL

UO AAG IZBRAL ZMAGOVALCA ČRNE LISTE ZA LETO 2022

Poziv AGG Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko k izvedbi preverjanja operacije na kraju samem v zvezi z kanalom C0

Policija zopet s silo nad lastnike zemljišč na območju C0!

Kanal C0 ali s policijo nad lastnike, 3.

V AAG prijavili nadaljevanje nasilne gradnje kanala C0 na policijo

“Zdrav razum pove, da fekalij ne boš peljal čez pitno vodo”

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

NAMENITE 1,0% DOHODNINE ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK–  NIČ VAS NE STANE

Spletna platforma za okoljsko pravo EU

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: